Anti-age program – odgovori na najčešća pitanja

Iako izuzetno popularani, anti-age tretmani zbog svoje raznovrsnosti i dalje zbunuju ljude. Koji primeniti, koji čemu služi, koji će dati najbolje rezultate, pitanja je mnogo. Kako bismo rešili vaše dileme, potrudili smo se da vam odgovorimo na najčešća.

 

Koji anti-age tretmani postoje?


Metode za podmlađivanje lica i tela koje se koriste u našem salonu su sledeće:

 

  • Podmlađivanje usana
  • Hijaluronski fileri
  • Botox
  • Mezoterapija lica i ostalih delova tela
  • 3D mezoniti
  • Hemijski piling lica
  • CoolSculpting tretman

 

Podmlađivanje usana - koji je efekat tretmana podmlađivanja usana?


Ovaj tretman se radi ubrizgavanjem određenih supstanci u tkivo ispod kože donje i/ili gornje usne. Time se postiže efekat podizanja ili podebljavanja usana, moguće je zatezanje ili osvežavanje, odnosno podmlađivanje usana. Ivice usana se uz pomoć ovog tretmana bolje ističu, lepše su definisane i samimt tim vaše usne izgledaju osveženo.

 

Koliko dugo su vidljivi efekti podmlađivanja usana?


Dužina trajanja efekata tretmana zavisi od preparata koje koristimo. U našem salonu koriste se tzv. privremeni preparati na bazi hijaluronske kiseline, koji traju 2-12 meseci, ili permanenti (trajni) preparati na bazi akrilata, biopolimera ili poliamida, koji mogu da traju 5-10 godina. Naš lekar će vam izložiti specifičnosti ovih preparata, načine delovanja, efekte, potencijalne komplikacije i preporučiće vam količinu supstanci koje je potrebno ubrizgati kako biste postigli željeni efekat.

 

Hijaluronski fileri, cena tretmana i za šta se koriste


Tretman hijaluronskim filerima nadoknađuje nedostatak hijalurona, sastavnog dela ljudskog organizma, koji se najviše nalazi u koži i koji nakon 25. godine postepeno gubi. Jedan od najzastupljenijih tretmana za podmlađivanje lica, odnosno popunjavanje bora i korekciju i povećanje usana su hijaluronski fileri. Cena tretmana je uglavnom odlučujući faktor izbora salona. Međutim, prilikom izbora salona za bilo koji tretman, bilo da je u pitanju neki drugi ili hijalurnoski fileri, cena ne treba da bude glavni i jedini razlog. Pored stručnosti i iskustva lekara koji radi ovaj tretman, vrlo je bitan kvalitet i prečišćenost hijaluronske kiseline koja se ubrizgava u kožu, te u našem salonu upotrebljavamo Filorga filere, koji su najpoznatiji svetski bred u oblasti anti aginga i kozmetičkih preparata.


Hijaluronski fileri koriste se najčešće za korekciju bora – sitnih i dobokih linija, nabora, postizanja volumena, korigovanje nedostataka i oblikovanje konture lica, ispravljanja bora na čelu, između obrva, oko očiju i usana, a hijaluron može da posluži i za nehirurško oblikovanje nosa, vraćanje volumena obrazima, korekciju vratnih bora i bora na dekolteu. Usne su nešto što većina žena oblikuje ovim tretmanom. Usled starenja i usne se istanjuju, postaju spuštene, gube volumen i na njima se pojavljuju sitne bore. Pomoću hijaluron tretmana možemo im povratiti punoću, jedrost, prvobitan oblik.

 

Šta je mezoterapija lica i drugih delova tela?


Mezoterapija predstavlja tretman kojim se uz pomoć tankih iglica u srednji sloj kože (derm) i potkožno tkivo ubrizgava mala doza aktivnih koktela sačinjenih od prirodnih ekstrakata, kompleksa vitamina, amino kiselina, mineral, lipolitika, hijalurona...

 

Kako se izvodi mezoterapija?


Efekti mezoterapije postižu se mikro ubodima koji fizički stimulišu kožu i farmakološkim dejstvom koktela. Mezoterapija se može izvoditi individualno u zavisnosti od tipa kože i problema koji je potrebno rešiti, prilagođavajući supstane koje će činiti mezoterapijski koktel svakom pacijentu ponaosob.

 

Koja je primena mezoterapije?


Mezoterapija ima široku primenu i nju možete koristiti:

  • u prevenciji i ublažavanju bora;
  • za podmlađivanje lica;
  • stimulaciju rasta kose;
  • za podizanje tonusa, hidrataciju i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea;
  • rešavanje problema tamnih kolutova ispod očiju, fleka i pigmentacionih mrlja na koži;
  • rešenje problema nastalih usled pojave roacea akni, 
  • koristi se i u lipolizi, anti-celulit programima i slično. 

Najčešće se koristi mezoterapija lica.

 

Šta su 3D Mezoniti?


Predstavljaju inovativnu metodu za podmlađivanje lica i drugih delova tela. Napravljeni su od biorazgradivih materijala, tj. od hirurški razgradivog konca koji iz kože potpuno nestaju nakon 180-240 dana. 3D mezoniti se u kožu uvode dugim i tankim iglama (provodnicima) u određeni sloj kože, čime ove niti ostaju unutar nje i postepeno se razgrađuju, stvarajući prostor da se vremenom oko niti stvori novi, izgubljen kolagen u koži.

 

Na kojim delovima tela je moguće primeniti tretman 3D mezonita?


Pomoću ovog tretmana koža se zateže, vrši se podmlađivanje lica, vrata i dekoltea, uklanjaju se bore i višak kože, koji je nastao usled gubitka kolagena. 3D mezoniti mogu se primeniti na licu, dekolteu, vratu i drugim delovima tela.


Kada je u pitanju lifting, 3D mezoniti pre i posle daju najvidljiviji efekat na regiji donje vilice gde je najuočjiviji pad tonusa kože. Takođe, na regiji vrata i kože iznad kolena 3d mezoniti pre i posle tretmana daju sjajne vidljive rezultate.

 

Koliko traje tretman i da li je moguće raditi i druge tretmane na tretiranim regijama?


Ceo proces traje oko 45 minuta, a kao posledica tremana mogu se pojaviti manje modrice, sitni podlivi i otečenost tretirane regije. Međutim, sve ovo nestaje vrlo brzo, najčešće u roku od nekoliko sati do par dana. Nakon otprilike 10 dana, moguće je na tretiranim regijama raditi i druge tretmane za podmlađivanje lica i tela. Najčešće se kombinuje sa hemijskim pilingom, što je dozvoljeno 30 dana nakon tretmana 3D mezonitima.


Ovo nisu jedini anti-age tretmani koji se rade u našem salonu. Dodatne infromacije o ovim tretmanima, ali i o hemijskom pilingu lica, Botox-u i CoolSculpting-u možete naći na našem sajtu