Lepi nokti u letnjim danima – manikir i pedikir koji obara sa nogu

Kada dođe leto, u prvi plan dolaze i stopala, pa ako niste bili pažljivi prema njima tokom prethodnih meseci – velika je verovatnoća da će vam biti potreban estetski pedikir.

Kada su u pitanju nokti na rukama, žene se često odlučuju za izlivanje noktiju, koriste gel lak umesto običnog laka, a za savršeni manikir i pedikir odlaze u salone lepote, odnosno svoj manikir i pedikir poveravaju stručnjacima u ovoj oblasti. Na pravom ste mestu! Beauty boom salon lepote pruža vam kompletan manikir i pedikir tretman, a garantujemo za kvalitet usluge i nokte koji će svakoga oboriti sa nogu!

 

Kako se radi izlivanje noktiju?


Postoji dve tehnike za izlivanje noktiju: izlivanje noktiju gelom i izlivanje noktiju akrilom. Koju god tehniku da izaberete, početni postupak je isti – prvo se povlače zanoktice i turpijom obrađuje nokatna ploča, a potom se uz pomoću šablona započinje izlivanje noktiju.

Izlivanje noktiju sprovodi se nokat po nokat. Gel koji se nanosti potrebno je sušiti u UV lampi, dok se akril suši na vazduhu. Nokat se prelazi u nekoliko slojeva različitim vrstama gela da bi se postiglo savršeno izlivanje noktiju, a završni korak jeste skidanje šablona, oblikovanje i lakiranje noktiju. Obično se radi francuski manikir ili stavlja gel lak u bojama po želji klijenta.

 

Kada je bolji gel lak na noktima?


Za sve one koji su još uvek u dilemi šta je gel lak, evo pojašnjenja - gel lak je idealna "mešavina" običnog laka i klasičnog gela spojena u jednoj bočici. Gel lak se nanosi poput običnog laka na prethodno pripremljenu nokatnu ploču; takođe se skida acetonom, a ukoliko je kvalitetan i stručno nanesen – gel lak može da potraje i nekoliko nedelja. Naravno, koliko dugo će stajati gel lak na noktima zavisi i od drugih faktora, poput toga kakav je kvalitet nokta, koliko često kvasite ruke, kakvo je vaše zanimanje odnosno jeste li često angažovane i u kućnim poslovima…

U Beauty Boom salonu koristimo isključivo gel lak vrhunskog kvaliteta - OPI gel-kolor lakove koji će vam omogućiti da i na noktima kreirate unikatan stil i date izgledu lični pečat. Uz ovakav gel lak nećete imati problema sa slabim noktima niti ljušćenjem boje. Takođe, gel lak je trajno rešenje za boju na vašim noktima, bez gubljenja vremena na njegovo sušenje! Evo nekih trendy predloga kada je u pitanju manikir i pedikir, pa odaberite onaj koji je u skladu sa vašim stilom!

 

Francuski manikir i drugi letnji trendovi za savršen izgled vaših noktiju


Francuski manikir je poput večnih odevnih komada – zauvek u trendu! Razlog je taj što francuski manikir noktima daje uredan i prefinjen izgled. Međutim, povremeno iskočite iz klasičnog okvira, te francuski manikir obogatite detaljima! Uz nove letnje trendove ni francuski manikir neće biti nešto što je već viđeno, a ako volite da eksperimentišete – evo nekoliko predloga:

  • Francuski manikir ukrasite linijom ili dodajte šljokice, cvetiće, kvadratiće i druge detalje. Elegantnije izgleda francuski manikir koji ima bež ili krem nijanske umeste bele, a za ekstravagantan izgled – možete birati i crne vrhove na noktima ili druge boje!
  • Pruge ili tufne na noktima su pravo osveženje, a leto je posebno pogodno za mornarski stil i na noktima. Ko kaže da su mornarske pruge samo u plavo-beloj kombinaciji – isprobajte gel lak koji god želite za ovakav efekat!
  • Voćkasti manikir i pedikir je nešto što je takođe aktuelno ovog leta, pa svoje nokte pretvorite u lubenice, išarajte ih crtežima limuna, jagoda, ili bilo kog drugog voća.
  • Cvetići na noktima su rezervisani za romantične dame. Naglasak ovog leta je na jednostavnosti i nežnim bojama, pa birajte gel lak kojim ćete postići ovakav efekat.
  • Mešavinu jarkih boja koja daje psihodeličan manikir i pedikir biraju smele dame! Kombinujte nekoliko jarkih boja koje će preplitanjem dati atraktivan izgled noktima.

 

Kome je namenjen estetski pedikir?


Negovane ruke i stopala, kao i lepo oblikovani i nalakirani nokti mnogo govore o vama, pa nije ni čudo što se posebno dame odlučuju za manikir i pedikir u salonima lepote. Međutim, morate biti pažljivi u svom odabiru – posebnu pažnju obratite na higijenu salona u koji odlazite, da ne bi došlo do nekih komplikacija i medicinskih problema! U Beauty boom salonu posebnu pažnju poklanjamo higijeni instrumenata sa kojima radimo estetski pedikir kao i sve druge usluge, jer nam je zdravlje klijenata najvažnije!

Estetski pedikir je usluga koja podrazumeva rešavanje problema sa izgledom stopala, a ovom tretmanu pribegavaju podjednako i žene i muškarci sa estetskim problemima. Estetski pedikir se sastoji od turpijanja peta, skidanja njenih zadebljalih i grubih delova, masaže stopala, zatim uklanjanja zanoktica, kao i oblikovanja, poliranja i eventualnog lakiranja noktiju. Estetski pedikir za rezultat ima lepa, glatka, meka i negovana stopala, što je potrebno svima!

 

Više o usluzi manikira i pedikira u našem salonu možete pročitati ovde.

 

Čekamo vas…

Povezane blog vesti