Starenje je jedan od procesa koji ne možemo sprečiti. U zavisnosti od kvaliteta života, fizičke i psihičke aktivnosti i posledica spoljašnjh faktora, nekome su pre nekome kasnije uočljivi znaci starenja. Iako ovaj proces ne možemo zaustaviti, uz pomoć antiaging programa možemo na različite načine uticati na (ne)vidljivost znakova starenja kao što su bore, kvalitet kože i celukupan izgled lica i tela. Metode za podmladjivanje lica i tela koje se koriste u našem salonu su sledeće:

 

 

Podmlađivanje usana

 

Anti-aging programTretman podmlađivanja usana radi se uz pomoć ubrizgavanja određenih supstanci u tkivo ispod kože donje i/ili gornje usne. Na ovaj način postiže se efekat podizanja ili podebljavanja usana, zatim je moguće zatezanje ili osvežavanje, tj. podmlađivanje usana. Ivice usana se uz pomoć ovog tretmana bolje ističu, lepše su definisane i samim tim vaše usne izgledaju osveženo!


U našem salonu koriste se tzv. privremeni preparati na bazi hijaluronske kiseline, a koji traju 2-12 meseci, ili permanentni (trajni) preparati na bazi akrilata, biopolimera ili poliamida i zato mogu da traju od 5-10 godina. Za svaki od ovih preparata, lekar će vam izložiti njihove specifičnosti i načine delovanja, kao i efekte i potencijalne komplikacije, a takođe će vam preporučiti količinu supstanci (u mililitrima ili kubnim centimetrima) koje je potrebno ubrizgati u vašem slučaju, da biste postigli željeni efekat.

 

Hijaluronski fileri

 

Hijaluron ili hijaluronska kiselina predstavlja sastavni deo ljudskog organizma, a najviše je ima u koži. Poseduje sposobnost vezivanja ogromnog broja molekula vode, što za posledicu ima hidriranost i elastičnost kože, a daje joj napetost i potporu, čime koža dobija mladalački, zategnut i jedar izgled. S obzirom da nakon 25 godine koža postepeno gubi ovaj sastojak, postepeno postaje meka, opuštena, neelastična i time sklona pojavama bor.


Tretman hijaluronskim filerima nadoknađuje ovaj nedostatak i vraća koži mladalački izgled, te sprečava vidljivost znakova starenja. Jedan je od najzastupljenijih tretmana za podmladjivanje lica, odnosno popunjavanje bora i korekciju i povećanje usana. Ono što tretman hijaluronskim filerima daje na popularnosti jeste brzina zahvata, bezbednost i sigurnost klijenata i odmah vidljivi rezultati! Pored stručnosti i iskustva lekara koji radi ovaj tretman, vrlo je bitan kvalitet i prečišćenost hijaluronske kiseline koja se ubrizgava u kožu, te u našem salonu upotrebljavamo Filorga filere, koji su najpoznatiji svetski brend u oblasti antiaginga i kozmetičkih preparata.


Kada je upotreba hijaluronskih filera u pitanju, u zavisnosti od regije lica i želja klijenata – koriste se 4 tipa dermalnih filera različitih gustina, dizajniranih tako da se postigne najbolji efekat! Hijaluronski fileri koriste se najčešće za korekciju bora – sitnih i dubokih linija, nabora, postizanje volumena, korigovanje nedostataka i oblikovanje konture lica, ispravljanja bora na čelu, između obrva, oko učiju i usana, a hijaluron može da posluži i za nehirurško oblikovanje nosa, vraćanje volumena obrazima, korekciju vratnih bora i bora na dekolteu.


Kada je u pitanju hijaluron, usne su nešto što većina žena želi da koriguje ovim tretmanom! Jer, usled starenja i usne se istanjuju, postaju spuštene, gube volumen i na njima se pojavljuju sitne bore. Kada pomislimo na hijaluron, usne ovim tretmanom mogu da povrate punoću, jedrost, vrate svoj prvobitan oblik i licu daju potpuno drugačiji izgled. I zato kada je u pitanju hijaluron, usne se nalaze među prvima na listi za korigovanje ovim nehirurškim tretmanom koji je potpuno bezbedan, minimalno bolan, a iako nije dugog veka - retko se dešavaju komplikacije. Takođe, nakon tretmana brzo se vraćate svojim redovnim životnim aktivnostima. 

 

botox povecanje usana spric zena

 

PROSEČNA POTROŠNJA MATERIJALA:

REGIJA LICA KOLIČINA MATERIJALA
glabela 0,5 ml
bore 0,5 ml
nazolabijalne 0,5 - 1 ml
marionete 0,5 - 1 ml
usne 1 - 2 ml
jagodice 2 - 3 ml

 

 

Botox

 

Kada se pojave bore, botox predstavlja prvu liniju odbrane u borbi protiv ovih znakova starenja! Ovaj tretman traje oko 15-20 minuta, te je vrlo brz, jednostavan, bezbedan, bezbolan i što je najbitnije – vrlo efektan, a rezultati su vidljivi već nakon 2 dana, dok se pun efekat postiže nakon 10 dana od tretmana!


Iako je botox, kao rastvor supstance po imenu botulinum toxin, toksičan – za čoveka je bezopasan ukoliko se adekvatno i u odgovarajućim količinama unosi u kožu. S toga, jedan od najbitnijih faktora za pozitivan efekat i iskustvo, pored kvaliteta prerađene supstance, jeste iskustvo lekara specijaliste za oblast estetske medicine. Što se tretman botoxom sve više ponavlja, manje se obnavlja mimična aktivnost što za posledicu ima duži efekat trajanja.

 

Mezoterapija

 

Mezoterapija potiče iz francuske, a za ovaj tretman je jedan od njenih pionira dr Mišel Pastor rekao: “Malo, retko i na pravo mesto”, što i danas predstavlja osnovni princip upotrebe! Mezoterapija predstavlja tretman kojim se uz pomoć tankih iglica u srednji sloj kože ( derm ) i potkožno tkivo ubrizgava mala doza aktivnih koktela sačinjenih od prirodnih ekstrakata, kompleksa vitamina, amino kiselina, mineral, lipolitika, hijalurona…


Efekti mezoterapije postižu se mikro ubodima koji fizički stimulišu kožu i farmakološkim dejstvom koktela. Mezoterapija se može izvoditi individualno u zavisnosti od tipa kože i problema koji je potrebno rešiti, prilagođavajući supstance koje će činiti mezoterapijski koktel svakom pacijentu ponaosob!


Mezoterapija ima široku primenu i nju možete koristiti u prevenciji i ublažavanju bora; za podmladjivanje lica; stimulaciju rasta kose; za podizanje tonusa, hidrataciju i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea; rešavanje problema tamnih kolutova ispod očiju, fleka i pigmentacionih mrlja na koži; rešenje problema nastalih usled pojave rozacea akni, a koristi se i u lipolizi, anti-celulit programima i slično. Ipak, najčešća primena mezoterapije jeste u borbi protiv bora, odnosno za podmladjivanje lica, kao i prevenciju i sprečavanje starenja kože svih delova tela.


U našem salonu koristimo Filorga koktele, koji su među najpoznatijim svetskim brendovima u antiaging program i kozmetičkim preparatima. Pre početka tretmana kožu je potrebno sterilisati. Iglice koje se koriste su vrlo tanke, a ubodi površinski, te je mezoterapija je uglavnom bezbolan tretman koji traje 20-30 minuta, a efekti su uglavnom vidljivi nakon 3-4 tretmana. Iako se najčešće radi 2-6 mezoterapije u pravilnim vremenskim razmacima, broj potrebnih tretmana se određuje individualno, u zavisnosti od težine problema i rezultata koji želite da dobijete!

 

3D mezoniti

 

Kada je lifting u pitanju, pored hijaluronskih filera i botoxa, 3d mezoniti predstavljaju inovativnu metodu za podmladjivanje lica i drugih delova tela. Napravljeni su od biorazgradivih materijala, tj. od hirurški razgradivog konca koji iz kože potpuno nestaju nakon 180-240 dana. 3D mezoniti se u kožu uvode dugim i tankim iglama ( provodnicima ) u određeni sloj kože, čime ove niti ostaju unutar nje i postepeno se razgrađuju, stvarajući prostor da se vremenom oko niti stvori novi, izgubljen kolagen u koži. Tretman 3D mezonitima utiče na kožu tako da što se pravi mreža niti, jaka “armature” u koži, uz pomoć koje se ona zateže, vrši se podmladjivanje lica, vrata i dekoltea, ukljanjaju se bore i višak kože, koji je nastao usled gubitka kolagena.


U zavisnosti od regije koja se tretira, igle mogu biti različite dužine i debljine, što će odrediti lekar specijalista za ovu oblast. Lekar će takođe odrediti i broj igala koje je potrebno uvesti pod kožu – one se mogu postaviti u više pravaca i na više nivoa kože, a nakon njihovog vađenja ostaju sitne tačkice koje nestaju za par sati. Na tretiranu regiju se nanosi lokalna anestezija, radi ublažavanja eventualnih bolova prilikom uboda, a ceo tretman ne utiče na ograničenje mimike. Kada su u pitanju 3d mezoniti, pre i posle tretmana prvi lifting efekti su zatezanje kože, što je uočljivo već nakon par dana, a vidljivost je 2-3 meseca, što zavisi od broja niti i jačine kolageneze u vašem organizmu.


U upotrebi su različite vrste mezoniti – obične linearne mezoniti su više za mlađu kožu i namenjene su plitkim borama; spiralne niti daju bolji lifting efekat; cog niti imaju zupčasta krilca na nitima kojima se postiže lakše fiksiranje niti, a takođe se jače stimuliše i kolagen. 3D mezoniti mogu se primeniti na licu, dekolteu, vratu i drugim delovima tela. Kada je u pitanju lifting, 3d mezoniti pre i posle daju najvidljiviji efekat na regiji donje vilice gde je najuočljiviji pad tonusa kože. Takođe, na regiji vrata i kože iznad kolena 3d mezoniti pre i posle tretnama daju sjajne vidljive rezultate!


Ne postoji starosna ni polna ograničenost za tretman 3d mezonitima, ali se preporučuje onima koji imaju duboke bore i opuštenu kožu slabog tonusa. Ceo proces traje oko 45 minuta, a kao posledica tretmana mogu se pojaviti manje modrice, sitni podlivi i otečenost tretirane regije. Međutim, sve ovo nestaje vrlo brzo, najčešće u roku od nekoliko sati do par dana. Nakon otprilike 10 dana, mopguće je na tretiranim regijama raditi i druge tretmane za podmladjivanje lica i tela. Najčešće se kombinuje sa hemijskim pilingom, što je dozvoljeno 30 dana nakon tretmana 3D mezonitima.

 

Hemijski piling lica

 

Hemijski piling lica je tretman uz pomoć kojeg se uklanja površinski sloj epiderma, radi dubinskog čišćenja pora, uspostavljanja seboregulacije, popravljanja teksture kože i podsticanja sinteze kolagena u dubljim slojevima kože. Cilj ovog tretmana je ukloniti sloj mrtvih ćelija epiderma i time omogućiti koži regeneraciju. Postoji nekoliko vrsta pilinga koji se prilagođavaju tipovima i prethodnom stanju kože klijenata, a hemijski piling lica najčešće se koristi kod masne kože, kože koja ima akne, mitesere i proširene pore, zatim kod dehidracije kože, hiperpignemtacije, vidljivih ožiljaka na koži, protiv sitnih bora i devitalizacije kože.


Za hemijski piling lica prvenstveno je bitno pripremiti kožu, nakon čega se precizno nanosi odgovarajući hemijski piling, čija se koncentracija i vrsta prilagođava tipu i stanju kože. Od momenta nanošenja preparata do njegove neutralizacije koju prati blago peckanje, potrebno je pratiti reakciju kože, a očekivano vreme za to je 5-10 minuta. Tretman je bezbolan, kratkotrajan i komforan, a nakon što ste uradili hemijski piling lica – pojaviće se blago crvenilo na tretiranoj regiji, međutim ono brzo prolazi. Uglavnom se hemijski piling lica može raditi tokom čitave godine, uz primerenu zaštitu od sunca.

 

hemisli piling lica


Hemijski piling lica može da se kombinuje sa drugim procedurama radi bržih, boljih i dugotrajnijih rezultata, a neki od blagodeti ovog tretmana su:

 

  • Smiruje upalne procese i uspostavlja seboregulaciju kod masne i aknozne kože,
  • Dubinski čisti i sužava pore, te smanjuje pojavu mitesera,
  • Obezbeđuje dublje prodiranje preparata za hidrataciju kože, vraćajući joj vlažnost i vitalnost,
  • Kod hiperpigmentacije utiče na izbeljivanje pega i fleka nastalihod akni, sunca i sličnih faktora,
  • Ublažava sitne bore i utiče na revitalizaciju kože.

 

CoolSculpting

 

CoolSculpting predstavlja inovativnu metodu neinvazivnih postupaka radi smanjenja masnih naslaga koje ne mogu da se uklone uz pomoć fizičke aktivnosti ili dijete. To su uglavnom tvrdokorne naslage na stomaku, bokovima, nogama, leđima, pa čak i ispod brade, a koje su otporne na različite metode za mršavljenje, fizičku aktivnost, a ne pomažu ni prilagođeni režimi ishrane! Usled ovog nehirurškog tretmana, za manje od sat vremena počinjete gubiti masnoću bez upotrebe igli i tretmana rehabilitacije, a rezultati koje postižete su dugotrajni!

 

coolscoulpting


CoolSculpting je metoda kojom se različiti delovi tela mogu preoblikovati na potpuno bezbedan, bezbolan i učinkovit način, bez povrede kože. CoolSculpting tretman zamrzava masne ćelije, što za rezultat daje vitku liniju i zategnutu kožu! U toku tretmana, zauzmete udoban položaj, a područje na kojem je potrebno odstraniti masne naslage se vakumom usisava u sondu i postavlja između dve hladne ploče. Na tretiranu regiju nanosi se poseban gel koji ima za cilj ublažavanje nelagodnosti samog tretmana, a tokom tretmana vakumom osetićete uvlačenje kože ili blago štipanje, nakon čega sledi hlađenje i naposletku se daje blaga anestezija.


Postupak dovodi do smrzavanja, te uništavanja masnih ćelija putem apoptoze – prirodnog izumiranja ćilija koje je podstaklo hlađenje. Ovo se naziva kriolipoliza što predstavlja bezbedno patentiranu tehnologiju kojom se efektno deluje na masne ćelije bez povrede kože i drugih tkiva. Ovako izumrle masne ćelije telo bezbedno i trajno izbacuje iz organizma, za šta je potrebno određeno vreme, a koža i preostalo masno tkivo prilagođavaju se smanjenom volumenu tela, uz pomoć čega se postiže preoblikovanje tela.


Pri rezultati uočljivi su nakon 21. dana od tretmana, a konačan rezultat vidi se nakon 90 dana. Odmah posle tretmana možete se vratiti redovnim životnim aktivnostima, a posle ovog tretmana i vidljivih efekata – obično ste spremni da se bolje u budućnosti starate za svoje telo! Međutim, ako ponovo dođe do povećanja težne – masne naslage će se ravnomerno raspodeliti po telu, a ne samo na tretiranu regiju, što je još jedna od prednosti CoolSculpting tretmana.