Gotovo da ne postoji devojka ili žena koja ne vodi borbu protiv celulita ili tzv.”narandžine kore” na pojedinim delovima tela. Najčešće su pogođene regije butina, stomaka, gluteus, ali u težim slučajevima može da se pojavi i na listovima, rukama i drugim delovima tela. Sigurno je da nije prijatno videti na sebi, pa ni na drugima nagomilane masne naslage, a celuluti je upravo to! Kako se resiti celulita – pitanje je koje postavljaju milioni dama različitih godina, a odgovora ima mnogo. Postoji nekoliko kozmetičkih tretmana uz pomoć kojih možete odgovoriti na pitanje kako se resiti celulita brzo i lako. Međutim, kako se resiti celulita zauvek je već složenije pitanje koje zahteva i vaš trud, odricanja i promenu načina života!


Da bismo uspešno sprovodili metode koje će nam pomoći u borbi protiv tvrdokornih nagomilanih masnoća i toksina, te odgovorili na pitanje kako se resiti celulita trajno – moramo razumeti razloge koji su doveli do njegovog stvaranja, jer celulit nije nešto sa čime se rađamo niti je nešto što je normalna pojava sa kojom treba da se pomirimo da je prisutna na našem telu! Celulit je više estetski problem, deformitet kože, posledica poremećene mikrocirkulacije potkožnog tkiva, a nastaje kada vezivno tkivo slabi – usled nedovoljnog kretanja, nepravilne ishrane, loših životnih navika, odavanja porocima bilo koje vrste ( slatkiši, gazirana i alkoholna pića, cigarete i slično ), … Žene su genetski ugroženije od muškaraca, jer imaju drugačiju strukturu tkiva u telu čija moć vezivanja opada vremenom pod dejstvom hormona i sa starenjem. Međutim, pozitivna stvar u vezi sa tim kako se resiti celulita jeste ta da u profesionalnim kozmetičkim salonima lepote možete pronaći odgovarajući anticelulit program, tj.tretman za uklanjanje celulita različitog tipa. Nakon ovakvih tretmana, za dugotrajne efekte ipak ćete morati i sami da se pobrinete korigujući prethodne loše životne navike!


U Beauty boom salonu pružamo vam nekoliko mogućnosti i načina za to kako se resiti celulita efikasno, bezbolno, nehirurškim putem i to uz pomoć sledećih programa:

 

 

Šta je mezoporacija ili tretman mezoterapije bez igle?


Tretman uz pomoć kojeg aktivne supstance brže i bolje prodiru u kožu i aktiviraju metabolizam, a nepredstavlja invazivnu metodu jeste mezoporacija ili mezoterapija bez igle. Mezoporacija može da se radi na licu ili na telu uz pomoć aparata koji primenjuje pulsnu struju stvarajući elektromagnetno polje radi otvaranja mezopora u lipidnom sloju kože. Na ovaj način aktivne supstance dublje prodiru u epiderm, čime se efekti tretmana vide veoma brzo i predstavljaju trajno rešenje u borbi protiv celulita, strija i opuštene kože. Sam naziv “mezoterapija bez igle” aludira na to da je metoda bezbolna, bezbedna, ne ostavlja neželjene tragove, te predstavlja alternativni odgovor na pitanje kako se resiti celulita, a da nije hirurškim putem niti poput klasične mezoterapije u kojoj se koriste iglice!


Mezoporacija predstavlja moderan, neinvazivan, klinički testiran i bezbedan tretman stimulacije kože koji za cilj ima ubacivanje vitaminskih i mineralnih mezoterapijskih koktela radi eliminisanja masnih naslaga kao što je celulit i rešavanja problema kao što je zadržavanje tečnosti u organizmu, a posledica toga je regeneracija kože, podsticanje proizvodnje kolagena i elastina, te jedrija i zategnutija koža. Mezoporacija traje oko 45 minuta, potrebno ju je raditi jedanput nedeljno i preporučuje se oko 6 tretmana u seriji radi postizanja najboljih rezultata. Ipak, mezoporacija nije dobar tretman za uklanjanje celulita kod trudnica, u periodu dojenja, kod osoba koje boluju od epilepsije, dijabetesa, karcinoma i težih zdravstvenih problema.

 

Kavitacija: iskustva i postupak ultrazvučne metode za uklanjanje celulita


Kada se pomene tretman kao što je ultrazvučna kavitacija, iskustva su različita, a uglavnom zavise od vaših očekivanja koja, ako su realna i ako se pridržavate i drugih saveta kao što su redovno vežbanje i korigovanje ishrane, kroz nekoliko tretmana postaju realnost. Ono što je sigurno kada je u pitanju kavitacija – iskustva nam govore da je nemoguće postići brze rezultate i ukoliko je celulit tvrdokoran, biće vam potrebno i oko 10 tretmana, ali ćete nakon toga imati glatku kožu bez “narandžine kore”. Međutim, da biste ovakvu kožu imali i nakon tretnama kao što je kavitacija, iskustva idu u prilog tome da je potrebno nastaviti sa zdravim životnim navikama, redovno negovati kožu i masirati kritična područja anticelulit gelom ili drugim sredstvima koja odgovaraju na pitanje kako se resiti celulita.


Šta je kavitacija i kako se sprovodi tretman? Kavitacija je u potpunosti bezbedan, skoro bezbolan i neinvazivni tretman uz pomoć kojeg se možete rešiti celulita i masnih naslaga, a da vam ne ostanu neravnive na koži kao prilikom liposukcije, te ujedno ovaj tretman oblikuje telo i zateže kožu. Kavitacija stimuliše površinsku cirkulaciju i stvaranje kolagena, što koži vraća elastičnost i čvrstinu. Ultrazvučna kavitacija deluje tako što u potkožnom masnom tkivu stvara mehuriće kako bi uništila strukturu masnih ćelija i stimulisala oslobađanje masti. Aparat za kavitaciju šalje ultrazvučne talase u kritičnu regiju, a s ozbirom da je naše telo sastavljeno od tečnosti – stvarajući mehuriće u masnom tkivu, ćelije se razlažu, postaju tečne i nakon toga su spremne za izbacivanje kroz limfni sistem, jetru, bubrege,…


U zavisnosti od vrste celulita i regije koju je potrebno tretirati, postoje različiti program za oblikovanje stomaka, bokova, bedara, gluteuca, natkolenica i nadlaktica. Tretman traje oko 40minuta po regiji, a očekivani gubitak masnih naslaga je od 2-4 cm manje u obimu stomaka, dok je za butine 1-2,5 cm po tretmanu, ukoliko se poštuje celokupna procedura kavitacije. Tretman se radi jednom u toku nedelje na jednoj zoni, a svaki tretman mora biti ispraćen i jednim tretmanom limfne drenaže u toku nedelje. Kavitacija nije tretman za korigovanje telesne težine, već kada je u pitanju kavitacija – iskustva su pozitivna kod redukcije lokalnih masnih naslaga, čime se muškarci mogu rešiti “pivskog” stomaka, a žene celulita sa bilo koje regije.

 

Kako deluju ventuze, cena, način primene i sve što vas zanima o ovom tretmanu


Tretman ventuzama, kupiranje ( cupping ) odnosno vakuum masaža je od davnina poznata tehnika koju su sprovodili kineski terapeuti još u drevnoj Kini uz pomoć bambusa i predstavlja alternativni vid lečenja i jednu vrstu refleksoterapije. Danas se vakuum masaža sprovodi uz pomoć specijalnih staklenih čaša ili tegli koje se stavljaju na akupunkturne tačke, radi poboljšavanja cirkulacije krvi i limfnog sistema, jačanja imuniteta, a predstavlja i dobar način za borbu protiv viška kilograma i celulita. Ventuze se stavljaju na problematične zone, praveći vakuum, čime se stimuliše dotok krvi i cirkulacija, podstiču limfe i izbacivanje viška vode, metabolizam se ubrzava, te masne naslage počinju da se smanjuju i koža da se zateže.


Tretman se sprovodi tako što se prvo na površinu kože umasira ulje, a zatim se uz pomoć specijalnog aparata sa ventuzama pravi vakuum i počinje sa masažnim pokretima. Tamo gde je bolno mesto ventuza se ostavlja duže, a na osnovu modrica koje ostaju na tretiranom području, boje krugova i izgleda - stručan i iskusan lekar može proceniti vaše zdravstveno stanje.


Kada je u pitanju uklanjanja celulita, tretman ventuzama radi se tako što se ventuze pokreću po površini kože ujednačeno, premeštaju se u smeru venuznog kretanja i rastežu kožu, čime se postiže razređivanje masnih naslaga, dovođenje kiseonika u tkivo, razmena materija u ćelijama, poboljšanje cirkulacije krvi, limfodrenaža, a time i obnavljanje i zatezanje kože, te uklanjanje neravnina nastalih usled pojave masnih ćelija. Vakuum utiče na to da iz dubokih tkiva na površinu kože pristiže limfa i krv, podstiče se ubrzana razmena materija u masnim ćelijama, elastičnost mičića, … Pokreti vakuum masaže mogu biti kružni, pravolinijski ili cik-cak.


Trajanje programa kada su u pitanju ventuze, cena i vidljivost efekata nakon prvog tretmana zavisi od toga koliko je koža zahvaćena celulitom, a od izdržljivosti kože na vakuum pritisak zavisi kolika će biti snaga pritiska i da li je potrebno postavljanje jedne ili dve ventuze. Cena se formira na osnovu individualnog plana programa i broja neophodnih tretmana, što zavisi od stanja kože pacijenta.


Prožimanje medicine i kozmetike već je odavno prisutno u svetu, što je rezultiralo i pronalaženjem različitih aparata uz pomoć kojih možemo postići do skoro nezamislive rezultate za naš najbolji izgled! S obzirom da estetik studio Beauty Boom prati svetske trendove u svetu kozmetike i lepote – tretman ventuzama se nametnuo kao izuzetno dobro rešenje u borbi protiv celulita, ali i drugih tegoba. Kada su u pitanju ventuze, cena je najmanje što treba da vas brine, jer uz pomoć ovog tretmana, osim uklanjanja celulita dobijate i niz drugih pozitivnih efekata kao što se smanjenje gojaznosti, pospešena cirkulacija, detoksikacija organizma, poboljšanje imuniteta i vitalnosti, normalizovanje metabolizma, otklanjanje bola u leđima, podmlađivanje kože, ventuze deluju na organizam antivirusno i protivupalno, utiču na podizanje snage i energije organizma, a uz pomoć tretmana ventuzama uspešno se leči i nesanica. Određeni pozitivni efekti uočljivi su kod pacijenata već nakon prvog tretmana, a na vama je samo da zakažete svoj termin!