Maderoterapija je specijalna tehnika dubinske masaže koja svoje poreklo vodi iz Kolumbije, a koja služi za uklanjanje celulita drvenim oklagijama.


Celulit je estetski problem koji nastaje taloženjem masnog potkožnog tkiva zbog nedovoljnog kretanja, neadekvatne ishrane, lošh navika kao što supušene, konzumacja slatkiša i alkohola. Celulit predstavlja veliki problem gotovo svim ženama, različite telesne građe, uzasta, navika po pitanju nege tela, fizičke aktivnosti itd.


Na svu sreću, dame danas na raspolaganju imaju mnoštvo različitih načina da se reše celulita, jedan od njih je i maderoterapija. 

 

Anticelulit masaza koja postoji vekovima


Maderoterapija, poznata još i pod nazivom masaza oklagijama, je zasnovana na drevnoj istočnjačkoj tehnici manipulacije drvetom koja se primenjuje vekovima. Ova masaža namenjena je disproporcionalnim nagomilanim naslagama masti i vode, koji su nataloženi u potkžnom tkivu kao celulit. Ovakva anticelulit masaza je oprobana alternativa klasičnoj anticelulit masaži, efikasnija kod nekih oblika celulita.


Izvodi se pomoću drvenih oklagija, koje su anatomski oblikovane tako da odgovaraju delovima tela koji se tretiraju. Masaza oklagijama, osim što pomaže eliminaciji masnih naslaga, celulita i viška tečnosti iz potkožnog tkiva u velikoj meri doprinosi unapređenju celokupnog zdravlja organizma.


Ona veoma uspešno može da redefiniše konture tela tako što pored celulita olakšava i gubitak suvišnih kilograma. Masaza oklagijama uz pomoc pritiska koji se vrši na tkivo omogućava raspad fibrioznog celulita i viška vode, koji se potom eliminišu iz organizma.

 

Masaza oklagijama – prednosti

 

Ova metoda je u potpunosti prirodna, neškodljiva po organizam i nema kontraindikacije, ona podstiče cirkulaciju krvi, limfnu drenažu, eliminiše štetne produkte i višak vode, poboljšava metabolizam, topi masne aslage, zateže kožu i popravlja izgled kože.


Maderoterapija je vid masaže uz pomoć drvenih oklagija koje mogu biti različitih veličina, oblika , teksture površina kojima se tretira koža. Uz pomoć njih se razbijaju tvrdokorne masne naslage celulita čime se koža zaravnjuje i postaje glatka bez neravnina koje liče na pomorandžinu koru.


Maderoterapija daje rezultate već posle prvog tretmana, a za najbolje rezultate preporučujemo oko 2 do 3 tretmana nedeljno, 3 do 4 nedelje. Na duge staze rezultati zavise od iskustva masera , ukupnog broja tretmana, i naravno, primene zdravih stilova života uopšte.


Ova anticelulit masaza najbolje rezultate daje na bokovima, butinama, stražnjici i stomaku.


Jedna od prednosti koje pruža ova anticelulit masaza jeste da je u potpunosti prirodna, nema apliciranja ultrazvčnih talasa kao kod kavitacije, niti ubrizgavanja bilo akvih sastojaka pod kožu. Masaža se temelji na fizičkim, odnosno mehaničkim tretiranjem kože i samim tim je u potpunosi bezbedna i neškodljva po zdravlje klijenata. Jedan od značajnih pozitivnih propratnih efekata ove masaže jeste i opuštanje tela i eliminacija stresa organizma, što znači da ona doprinosi i blagostanju našeg duha a ne samo tela.


Sam tretman ovom metodom nije naročito bolan, ukoliko se izvodi na odgovarajući način on prija klijentu. S obzirom da se koriste oklagije od prirodnih materijala kod nje nema mogućnosti pojave alergija ili neželjenih reakcija organizma.


Ukoliko želite da eliminišete celulit, preoblikujete svoje telo, smanjte obim na određenim delovima tela, opustite svoje mišiće, i uopšte, poboljšate dobrobit svog organizma - mi vam preporučujemo maderoterapiju. Naš stručni tim masera i kozmetičara će vam posvetiti pažnju i dati sve od sebe da vam pomogne u rešavanju ovog problema, a vaše je samo da nas potražite i zakažete svoj termin masaže.