Usluge masaže obuhvataju:

 

 

Masaža sa limfnom drenažom

 

Limfna drenaža predstavlja metod za poboljšanje mikrocirkulacije, čime se stimuliše limfni sistem i metabolizam, pa se ubrzava eliminacija štetnih materija iz celog organizma. Masažom sa limfnom drenažom možete se lako rešiti i problema kao što su celulit i višak masnih naslaga, a pozitivno utiče i na sam izgled kože. Naravno, masaža nije dovoljan tretman, već za dugotrajno rešenje različitih problema morate korigovati i ishranu i povećati fizičku aktivnost, ali uz pomoć masaže sa limfnom drenažom sigurno ćete se rešiti viška ekstracelularne tečnosti i drugih štetnih materija koje se nalaze u vašem telu, te izvršiti detoksikaciju organizma i regenerisati tretirana tkiva. Masaža sa limfnom drenažom može se raditi manuelno ili uz pomoć aparata za limfnu drenažu.


Kada je u pitanju masaza celog tela, od obične manuelne masaže se razlikuje prema načinu delovanja i masažnim hvatovima, jer ručna limfna drenaža podrazumeva specifične pokrete ruku koji se ravnomerno i ritmično ponavljaju i kombinuju jači i slabiji pritisak, čime se povećava protočnost limfnih sudova. Ovde je jačina pritiska vrlo bitan faktor, jer masaza celog tela sa limfnom drenažom treba da deluje i na kožno i na potkožno tkivo, bez uticaja na mišiće. Ako su pritisci suviše jaki, limfa može da prođe kroz zid limfnih sudova i da onemogući protok tečnosti, te otok postaje veći. Masaza celog tela sa limfnom drenažom, pozitivno utiče na smanjenje umora i otoka, detoksikaciju organizma, regeneraciju tkiva i kože nakon porođaja, opekotina i ožiljaka, smanjenje celulita i bora, stimuliše imuni sistem, deluje relaksirajuće i time podstiče i oslobađanje od stresa, pozitivno utiče na probleme kao što su sportske povrede, glavobolje, proširene vene, akne...

 

Relax masaza

 

Kao što i samo ime kaže, relax masaza je uglavnom masaža celog tela u svrhu opuštanja, a neretko je u kombinaciji sa aromaterapijom, odnosno uz korišnjenje mirisnih ulja koja dodatno podstiču čula i utiču na opuštanje duha i tela. Ovo je vrsta masaže koja se radi ručno, a služi u prevenciji i smanjenju umora i stresa, kao i za relaksaciju mišića. Osim što postoji relax masaza celog tela koja traje oko dva sata, pri čemu se tretira telo od nožnih prstiju do temena glave, relax masaza može da bude i parcijalna odnosno tada se tretiraju pojedini delovi tela poput stopala, nogu, ruku, leđa, vrata i lica… Prilikom ove masaže, terapeut će vršiti nežan do umeren dodir na tretiranu regiju, te vršiti blago pokretanje tkiva radi opuštanja i otklanjanja stresa, koji je neminovnost u današnjem svetu. Nakon što ste uživali u tretmanu, relax masaza će izazvati pozitivno raspoloženje, smirenost i opuštenost misli i tela.

 

Sportska masaža

 

Sportska masaža je takav tip masaže gde terapeuti koristi specijalne zahvate radi postizanja brže i potpune pripreme sportista za intenzivne treninge i povećan stepen aktivnosti tokom treninga, pa i radi povećanja izdržljivosti i moći sportista. Uz pomoć sportske masaže mogu se takođe i odstraniti nepoželjne i štetne posledice usled pojačane fizičke aktivnosti. Ova vrsta masaže je prepoznata kao neophodna svim sportistima, bilo kog sporta, pa se zato preporučuje da bude sastavni deo svakog programa za treniranje i individualnih sportista, ali i kod grupnih sportova. Racionalna i kontinuirana primena sportske masaze dovodi i do najboljih rezultata!

 

Fizikalna terapija

 

Fizikalna terapija se preporučuje kod oporavka i unapređenja pokreta, pa i samog kvaliteta života, prilikom postojanja akutnih i hroničnih bolova, bolova nastalih nakon povrede, kao i usled pojedinih degenerativnih oboljenja, a ovakvu terapiju sprovodi fizioterapeut. Tokom fizioterapije mogu da se koriste elektroterapija, magnetna terapija ili neki vid masaže, a od fizikalnih procedura koristimo se ultrazvukom, kombinovano ultrazvuk i elektroterapija, interfernom strujom, a tu su i magnetna i tens terapija.


Ultrazvuk je sredstvo uz pomoć kojeg se deluje mehanički i daje rezultate poput mikromasaže. Ovo je terapijsko sredstvo koje utiče na zbijanje i rastezanje tkiva, te razgibavanje određenih čestica tkiva, pa je najvažnije toplinsko delovanje. Reč je o tome da se mehanička energija u tkivima pretvara u toplotnu energiju kada prolazi kroz ultrazvuk, a ovo je posebno izraženo na mestima na kojima dolazi do refleksije ultrazvuka tj. na granici između kostiju i mekih tkiva. Zato se ultrazvuk često koristi u fizikalnoj terapiji kod disfunkcije mekih tkiva poput povrede zglobova, upalnih procesa, ožiljaka, bolova u kičmi, uganićima, sportskih povreda i slično.


Kombinacija ultrazvuka i elektroterapije podrazumeva naizmenično korišćenje ova dva sredstva. Ovo je vrsta simultane terapije koja daje objedinjen pozitivan terapeutski rezultat, sa ciljem unapređenja zdravlja i lečenja različitih povreda.


Interferna struja je niskofrekventna naizmenična struja koja nastaje ukrštanjem u tkivima dva pojedinačna strujna kola različitih frekvencija određenog raspona i u određenom vremenskom intervalu, te se naziva i ukrštena struja. Ovakva terapija se koristi kod reumatskih i ortopedskih bolesti, paralize, povreda mekih tkiva, išijasa, ligamenata, bolova u leđima


Tens terapija predstavlja proceduru lečenja različitih bolova uz pomoć električnih nadražaja senzitivnih nervnih završetaka u koži, a najčešće se tens terapija primenjuje kod bolova u cervikalnom i lumbalnom delu, bolova u kolenima, ramenima i vratu, reumatskih bolova, prilikom različitih distorzija i kontuzija … Tens terapija se izvodi na taj način da se struja uz pomoć aktivnih eletroda sprovodi na bolno mesto, a po potrebi se stavlja gel ili pasta kako bi se povećala sprovodljivost kože. Tens terapija može da traje od 10-30 minuta, u zavisnosti od vremena popuštanja bola, a postupak je moguće uraditi i nekoliko puta dnevno.


Magnetna terapija ima široku primenu kod različitih oboljenja i bolova, a sadrži minimalne kontraindikacije. Magnetna terapija deluje na ćelije antiedanatozno, analgetno, antiiflamatorno, te ubrzava obnovu tkiva. Najviše se primenjuje kod povreda lokomorotnog aparata, prilikom preloma kostiju, radi bržeg zarastanja rana, otklanjanja hroničnih bolova

 

Kinesio taping


Kinesio taping je postupak primene specijalnih traka koje daju potporu mišićima bez ograničenja, koje je vrlo važno sportistima i osobama koje se bave nekom vrstom fizičkih aktivnosti. Kada su u pitanju kinesio trake – postavljanje na bolno mesto ne utiče na pokretljivost, a za najbolje rezultate je jako bitna aplikacija i način lepljenja. U slučaju kada je potrebno koristiti kinesio trake, postavljanje se vrši na mestima na kojima imate hronične bolove, napetost mišića, otoke ili ukoliko imate dislokaciju zglobova i slične povrede. Kinesio taping je metoda koja smanjuje bol u mišićima, a istovremeno povećava mogućnost pokretljivosti i daje stabilnost zglobovima.


U zavisnosti koji problem imate (da li je hronične ili akutne prirode) i koji rezultat želite da postignete kada su u pitanju kinesio trake, postavljanje može biti na dva načina i preporučuje se da njihovo sečenje i lepljenje izvrši stručno lice. Od načina sečenja, oblika kinesio trake, postavljanja u određeni pravac i toga koliko će traka biti istegnuta – zavisi da li će mišić biti istegnut, pa nestručno lepnjenje može dovesti do pogoršavanja problema. 

 

Za više informacija o vrstama masaža, kao i za zakazivanje termina, kontaktirajte nas.