Da li ste oduvek sanjale o dugim, izvijenim, gustim i tamnim trepavicama kojih vas je majka priroda lišila, pa ste večito bili u potrazi za najboljim rešenjem radi njihovog idealnog izgleda? Ili želite da se odmorite od šminkanja, a da ipak imate savršene trepavice? Ne morate više tragati, jer rešenje je pred vama i zove se nadogradnja svilenih trepavica tehnikom „ruski volumen“! Sve o ovom tretmanu, mogućnostima i efektima ekstenzija trepavica saznajte u nastavku.


Oduvek su duge i guste, tamne i uvijene trepavice bile predmet divljenja, pa većina dama koje su uskraćene za ovakav izgled svojih prirodnih trepavica mašta o tome da se oslobodi ovog nedostatka i u potrazi za različitim rešenjima – pribegava svim mogućim metodama za postizanje većeg volumena prirodnih trepavica. Na sreću, i na našem tržištu se pojavila sasvim nova, inovativna tehnika nadogradnje svilenih tepavica kojim se postiže fantastičan takozvani ruski volumen! Uz pomoć ove tehnike, vaše trepavice biće savršenog izgleda, bez osećaja veštačkih trepavica, a nećete morati da stavljate čak ni maskaru.


Za prirodan izgled svilenih trepavica zaslužna je nadogradnja trepavica 1 na 1 tehnikom, odnosno svaka dlačica ili snop svilenih trepavica precizno se i pojedinačno nadograđuje na po jednu prirodnu trepavicu uz pomoć specijalnog, hipoalergijskog lepka koji može biti u crnoj ili providnoj boji. Nadogradnja trepavica 1 na 1 metodom naziva se još i metoda „dlaka na dlaku“, a s obzirom na ovakvu metodu – nadogradnja svilenih trepavica traje 2-2,5h u zavisnosti od gustine koju želite da postignete. Ruski volumen trepavica može da potraje od dve do četiri nedelje, nakon čega možete da izvršite korekciju odnosno dopunu trepavica koje su otpale, budući da je to prirodan proces regeneracije trepavica.

 

Kada je reč o tehnici ruski volumen, ona predstavlja metodu produžavanja i povećanja volumena trepavica, a sami birate gustinu, dužinu i njihov oblik. Tehnika je dobila naziv „ruski volumen“ iz razloga što je nastala u Rusiji, a često se kao sinonimi upotrebljavaju nazivi 2D, 3D, 4D trepavice, 6D trepavice, ... Zapravo je reč o tome koliko svilenih trepavice se nanosi u isto vreme na jednu vašu prirodnu trepavicu, a za sve to se koristi nadogradnja trepavica 1 na 1 tehnikom! Ruski volumen je metoda uz pomoć koje i najzahtevniji klijenti izlaze iz salona oduševljeni svojim novim izgledom, jer ovom procedurom nadogradnje birate bolji prirodan izgled, 4D trepavice ili čak glamurozne 6D trepavice – sve je podređeno vašim željama!

 

nadogradnje obrva

 

Kako se postiže ruski volumen svilenih trepavica?


Svilene trepavice koje se upotrebljavaju u tehnici „ruski volumen“ izrađene su od najkvalitetnijih prirodnih ili sintetičkih materijala, a mogu biti ručno ili mašinski pravljene. Bilo koje da odaberete, one su izuzetno mekane i visokog sjaja, zbog čega dobijate efekat bolji od onog koji daje maskara i zato svilene trepavice nije potrebno dodatno šminkati! One se lepe u korenu za prirodne trepavice, a na jednu vašu može da se aplicira od 1-6 svilenih trepavica, u zavisnosti od stepena gustine koji želite da postignete. Od toga zavisi i da li ćete dobiti npr. 2D, 4D trepavice ili čak 6D trepavice. Svilene trepavice možete da nosite neograničeno dugo, s tim da je potrebno uraditi korekciju kada dođe do prirodnog opadanja i obnavljanja trepavica. Ukoliko odlučite da prekinete nošenje svilenih trepavica, preporučuje se da uklanjanje istih uradi stručno lice, kako ne biste oštetili vaše prirodne trepavice.

 

1 na 1 metoda vs. ruski volumen trepavice


Prilikom ekstenzija trepavica, postoji individualna klasična nadogradnja trepavica 1 na 1 metodom čime se postiže potpuno prirodan izgled, i ruski volumen tehnika koja daje znatno gušće trepavice! Individualna nadogradnja trepavica 1 na 1 tehnikom znači da se samo jedna ekstenzija aplicira na jednu vašu trepavicu, pomoću čega dobijate prirodne, ali podebljane, uvijene, produžene i blago tamnije trepavice. Onoliko koliko imate prirodnih trepavica, toliko imate i ekstenzija!


S druge strane, svilene trepavice pomoću tehnike ruski volumen, iako se i ovde podrazumeva nadogradnja trepavica 1 na 1 metodom, daju vašim trepavicama znatno gušći i luksuzniji izgled usled toga što se nagodrađuje snop koji čini 2-6 veštačkih trepavica. Ekstenzije se tokom i nakon ugradnje ne smeju skraćivati, te zato postoje njihove različite dužine i debljine.

 

Šta su 4D trepavice, a šta 6D trepavice?


Po nazivu, možete zaključiti da su 4D trepavice one koje imaju 4 spojene dlačice u jedan snop, dok 6D trepavice predstavljaju snop od 6 tankih dlačica koje se odjednom lepe na po jednu vašu prirodnu trepavicu. 4D trepavice su baršunastog izgleda, savitljive i dugo traju, a nadogradnja trepavica 1 na 1 tehnikom daje najbolje rezultate za postizanje većeg volumena! 4D trepavice možete naći u nekoliko oblika – LJ, J, C, O, CO, D, zatim u dužinama od 8-16mm i u tri debljine – 0,15/0,20/0,25mm. 6D trepavice su one koje se najčešće koriste u tehnici ruski volumen i izuzetno su tanke – 0,07mm, čime pružaju znatno veću gustinu i glamurozan izgled trepavica!


Svilene trepavice se nose trajno; otporne su na vodu, čak i morsku, suze i znoj; ne oštećuju prirodne trepavice, dajući im uvijeni oblik, veću gustinu i dužinu (po vašoj želji). Nadogradnja trepavica 1 na 1 tehnikom pruža vam prirodan i mladalački izgled, a nemate osećaj težine i nelagodnosti, kao ni utisak veštačkih trepavica! Nije ih potrebno farbati da biste imali efekat gustih i tamnih trepavica, čime štedite vreme i novac koji biste inače izgubili na šminkanje!

 

Svilene trepavice – cena


Kada su u pitanju svilene trepavice, cena varira od salona do salona i bitan faktor jeste stručnost kozmetičara! Zato preporučujemo da vas ne povuku izuzetno povoljne ponude za svilene trepavice – cena za njihovu nadogranju jedna je od merila iskusnosti i profesionalnosti. Takođe, kada su u pitanju svilene trepavice, cena će zavisiti i od materijala od kojeg su napravljene ekstenzije, kao i od stepena gustine koju želite da postignete nadogradnjom.

 

Za više informacija o nadogradnji svilenih trepavica, kontaktirajte nas.