Trajna sminka ociju tj. kapaka, obrva ili trajna sminka usana predstavalju savršeno rešenje za sve dame (a po želji i potrebama može biti dobar izbor i za muškarce) koje imaju određene nedostatke na licu koje bi na ovaj način želele da ih koriguju. To mogu biti asimetrija obrva ili nedostatak istih, asimetrija usana ili pak svetle usne koje nemaju jasne konture, prikrivanje ožiljaka, zatim senčenje kapaka usled čega dolazi i do lepšeg izgleda trepavica… Osim toga, na trajnu šminku se odlučuju i oni koji žele da uštede na vremenu za šminkanje.


Potrebno je naglasiti da se sada trajna sminka ociju, obrva ili trajna snimka usana u mnogome razlikuje od trajne šminke ranijih godina, kada je ovaj trend bio u začetku. Savremene boje koje se upotrebljavaju za ovakve tretmane su mnogo kvalitetnije i standardizovane, a takođe je na bolji efekat i rezultat uticala i savremena aparatura, na kojoj je moguće kontrolisati dubinu unošenja boje u kožu prilikom procedure trajnog šminkanja.


Trajna ili permanentna šminka daje vam savršeni makeup u bilo koje doba dana i noći, bez bojazni da će boja postati razmazana, promeniti izgled ili nijansu, a idealno je rešenje i za sve koji imaju određene alergijeske reakcije na klasičnu šminku! Trajnom šminkom naglasićete prirodnu lepotu lica, te nehirurškim putem postići zdraviji i mlađi izgled.


Trajna šminka predstavlja proceduru senčenja i iscrtavanja usana, obrva i/ili kapaka uz pomoć koje se originalna pigmentirana boja ubacuje u površinski sloj kože. Sam tretman je skoro bezbolan i ne traje preterano dugo, prilično je jednostavan, ali zahteva vrlo profesionalan i odgovoran pristup, kreativnost, preciznost i pouzdanost stručnjaka koji radi trajnu šminku, jer boja ostaje postojana u pojedinim slučajevima čak i do 5 godina!

 

Trajna šminka

 

Trajna šminka ili tetovaza obrva – cena, metode, iskustva klijenata


Kada je u pitanju trajna šminka obrva, u našem salonu se prvenstveno insistira na metodi japanskog iscrtavanja obrva, s obzirom da ovakav način korigovanja obrva izgleda najprirodnije na svakom licu. Uz pomoć metode japanskog iscrtavanja obrva, boja koja se ubacuje u površinski sloj kože je takva da savršeno odgovara vašem licu, a iscrtavanje se vrši na taj način da se simulira prirodan oblik, tj. boja se aplikuje u pravcu rasta vaših prirodnih dlačica uz povećanje gustine i veličine obrva, korigovanje asimetrije, obrve dobijaju bolje definisani luk i daju lepši izgled vašem pogledu, pa i celom licu!


Ovo je tehnika "dlačica po dlačica" iscrtavanja obrva, jer se samo na takav način može postići najprirodniji izgled, a sve je podređeno individualnim potrebama klijenata, usled čega oni iz salona odlaze prezadovoljni novim izgledom.


Kada je u pitanju tetovaza obrva, cena zavisi od mnogih faktora, od kojih je samo jedan tehnika kojom se radi iscrtavanje. Usled pojedinačnih, a ponekad i specifičnih potreba klijenata kada je u pitanju tetovaza obrva, cena se određuje i u zavisnosti od neophodnih promena oblika. Ukoliko su potrebne i korekcije nakon što je izvršena prvobitna tetovaza obrva – cena varira od količine neophodnih korekcija, koje su uglavnom uključene u tretman, tj. njegovu cenu.

 

Trajna sminka usana


Ukoliko vaše usne nemaju jasno izražene linije, svetle su ili jednostavno želite da korigujete njihov oblik i veličinu, te postignete veći volumen, izražajnost ili efekat kakav dobijate upotrebom karmina, ali tražite dugotrajnije rešenje – trajna sminka usana predstavlja savršenu neinvazivnu, skoro potpuno bezbolnu metodu uz pomoć kojeg ćete postići uvek lep, senzualan i zavodljiv izgled svojih usana! Po vašoj želji, možemo raditi konturisanje ili rekonstrukciju usana, kao i senčenje odnosno popunjavanje površine celih usana kako bi se postigao još bolji efekat u smislu trajnog makeup-a. Boju možete da birate shodno vašim potrebama, ali za prirodniji izgled - najbolje je da ona odgovara vašem tenu i konturama lica.


Prvi korak jeste piling usana kako bi se uklonile izumrle ćelije, te omogućilo bolje prihvatanje boje koju je potrebno aplikovati u kožu. Zatim se krejonom osenče usne ili iscrtavanju nove konture po kojima će se raditi pigmentacija, naravno tek kada budete bili zadovoljni oblikom i bojom. Tek poslednju fazu čini ubacivanje prirodne boje u površinski sloj kože uz pomoć medicinskog aprata, čime je trajna sminka usana završena i nakon tretmana se odmah možete vratiti redovnim aktivnostima.


Trajna sminka usana traje nekoliko godina, ali je to individualna stvar koja zavisi od vašeg metabolizma, vrste boje, vaših prirodnih pigmenata i starosti kože. Boja koja je aplikovana u površinski sloj kože vremenom bledi do potpunog nestajanja, pa je poželjno izvršiti korekcije kako biste osvežili izgled i pojačali intenzitet boje.

 

Trajna sminka ociju – kapaka


Ubacivanjem boje u regiju gornjeg i/ili donjeg kapka, postiže se trajna sminka ociju koja ima za rezultat i produbljeniji pogled, povećanje gustine i boje trepavica, naglašavanje očiju i njihovih kontura… Kada je u pitanju ovakva trajna sminka, ajlajner kojim se iscrtavaju ivice kapaka može da bude različitih debljina, kao i boja.


Najbolji efekat postiže se uz pomoć iscrtavanja tanke linije oko ruba očiju, ali trajna sminka ociju može biti i uočljivija, ukoliko ste ljubiteljke intenzivnijeg naglašavanja šminke. Ono što mi generalno preferiramo kada je u pitanju trajna sminka – ajlajner je poželjno da bude diskretniji, neupadljiv i u liniji trepavica za najprirodniji izgled. Oči je potrebno da izgledaju krupnije, ali tako da se ne vidi da je to postignuto šminkanjem, jer je to prvenstveno odraz profesionalnog i stručnog načina rada. Kada se radi ovakva trajna sminka, ajlajner na kapcima može da se izvuče celom dužinom ili delimično, od čega će zavisiti i vaš novi izgled očiju, pa time i celog lica!

 

Za više informacija ili zakazivanje termina, kontaktirajte nas.