Gotovo da ne postoji devojka ili žena koja ne vodi borbu protiv celulita ili tzv.”pomorandžine kore” na pojedinim delovima tela. Najčešće su pogođene regije butina, stomaka, gluteus, ali u težim slučajevima može da se pojavi i na listovima, rukama i drugim delovima tela.

 

Kako se resiti celulita?


Tretman uz pomoć kojeg aktivne supstance brže i bolje prodiru u kožu i aktiviraju metabolizam, a nepredstavlja invazivnu metodu jeste mezoporacija ili mezoterapija bez igle. Mezoporacija može da se radi na licu ili na telu uz pomoć aparata koji primenjuje pulsnu struju stvarajući elektromagnetno polje radi otvaranja mezopora u lipidnom sloju kože. Na ovaj način aktivne supstance dublje prodiru u epiderm, čime se efekti tretmana vide veoma brzo i predstavljaju trajno rešenje u borbi protiv celulita, strija i opuštene kože. Mezoporacija traje oko 45 minuta, potrebno ju je raditi jedanput nedeljno i preporučuje se oko 6 tretmana u seriji radi postizanja najboljih rezultata.

 

Kavitacijom protiv masnih naslaga


Kavitacija stimuliše površinsku cirkulaciju i stvaranje kolagena, što koži vraća elastičnost i čvrstinu. Ultrazvučna kavitacija deluje tako što u potkožnom masnom tkivu stvara mehuriće kako bi uništila strukturu masnih ćelija i stimulisala oslobađanje mast. Kavitacija je u potpunosti bezbedan, skoro bezbolan i neinvazivni tretman uz pomoć kojeg se možete rešiti celulita i masnih naslaga, a da vam ne ostanu neravnine na koži kao prilikom liposukcije, te ujedno ovaj tretman oblikuje telo i zateže kožu.

 

Kupiranje ili ventuze – vakum masaža u novom ruhu


Tretman ventuzama se sprovodi uz pomoć specijalnih staklenih čaša ili tegli koje se stavljaju na akupunkturne tačke radi poboljšavanja cirkulacije krvi i limfnog sistema, jačanja imuniteta, a predstavlja i dobar način za borbu protiv viška kilograma i celulita. Tretman ventuzama radi se tako što se ventuze pokreću po površini kože ujednačeno, premeštaju se u smeru venuznog kretanja i rastežu kožu, čime se postiže razređivanje masnih naslaga, dovođenje kiseonika u tkivo, razmena materija u ćelijama, poboljšanje cirkulacije krvi, limfodrenaža, a time i obnavljanje i zatezanje kože, te uklanjanje neravnina nastalih usled pojave masnih ćelija.


Kada su u pitanju ventuze, cena je najmanje što treba da vas brine, jer uz pomoć ovog tretmana, osim uklanjanja celulita dobijate i niz drugih pozitivnih efekata kao što se smanjenje gojaznosti, pospešena cirkulacija, detoksikacija organizma, poboljšanje imuniteta i vitalnosti organizma uopšte. Određeni pozitivni efekti uočljivi su kod pacijenata već nakon prvog tretmana, a na vama je samo da zakažete svoj termin.