Najpopularnija trajna šminka - japansko iscrtavanje obrva
Japansko iscrtavanje obrva, poznato i pod nazivom microblading obrva, je specijalna tehnika kojom se posebnim, tankim nožićima pod kožu nanosi boja, tako da isctana dlačica ima izgled, i oblik prirodne dlačice, a ovako iscrtane obrve prirodan oblik, 3D teksturu, i prirodnu boju.

Microblading obrva - kurs

Da bi ste vladali ovom sjajnom tehnikom i da bi ste postali beauty expert za obrve uopšte neophodno je da pohađate kurs za japansko iscrtavanje obrva. Ova metoda je specifična i zahteva poznavanje osnovnih principa kozmetologije i dermatologije, principa nege ali i estetike lica. Microblading obrva možete savladati ukoliko se prijavite u centar koji se bavi edukacijom budućih kozmetičara. Da bi ste ovladali ovom veštinom neophodno je da prođete teorijski i praktični deo obuke. Na obuci se uči sve o ovoj tehnici, proizvodima, pigmentima, higijeni i sterilizaciji instrumenata koji se koriste prilikom crtanja. Naučićete kako izabrati odgovarajući oblik obrva prema konturama lica, kako odabrati boju za iscrtavanje koja će na licu da izgleda najprirodnije i da se uklopi sa prirodnim obrvama, i na kraju i ono najvažnije – kako iscrtavati dlačice obrva. Kako bi savladali japansko iscrtavanje obrva – kurs će vam pružiti sveobuhvatne i detaljne informacije o ovoj metodi.

Šta je onda sencenje obrva?

Sencenje obrva je tehnika koja je slična kao tehnika microblading obrva, ali sa tom razlikom što se senčenjem dobijaju mekše konture obrva na mestima gde na licu nedostaje prirodni volumen obrva. Ovako urađene obrve deluju nežnije i prozračnije, a kako i samo ime kaže obrve su osenčene i blaže naglašene nego kod ostalih tehnika. 
Obrve urađene tehnikom senčenja traju nešto duže, odnosno senčenje obrva daje trajnije obrve nego japasnsko iscrtavanje obrva. Kurs senčenja obrva takođe možete da pohađate u renomiranoj Si brows akademiji.

Akademija lepote – Si Brows Academy

Si Brows Academy je savremena ustanova koja radi edukacije u oblastima estetike lica – a posebno su specijalizovani u oblastima različitih tehnika iscrtavanja obrva. U ovoj akademiji su naročito popoluarni kursevi za japansko iscrtavanje obrva, kurs za microblading obrva, kurs za sencenje obrva, ali i nadogradnju trepavica, kao i obuke za trajnu šminku celog lica (usne, ajlajner itd.).

Osoblje zaposleno u Akademiji je izuzetno stručno, poseduje preko 20 godina iskustva u oblasti trajne šminke i više od 10 godina iskustva u radu sa tehnikom microblading obrva. Kurs koji završite kod njih doneće vam raznovrsna znanja iz oblasti trajne šminke obrva i pripremiće vas za ovaj lep i praktičan posao. Pored osnovnih, Si Brows Academy drži i perfekcijske kurseve za sve one koji žele da usavrše svoju tehniku iscrtavanja obrva, kao i one koji su osnovni kurs prošli u nekoj drugoj ustanovi. Obuke podrazumevaju rad sa modelima, i veoma puno praktičnog rada uz podršku iskusnih mentora sa dosta znanja i iskustva u radu ovom tehnikom koje su stekli radeći u raznim salonima u Beogradu, ali i Beču, Ženevi i Dubajiu.

Ukoliko želite da se oprobate u ovom poslu i/ili ukoliko želite da steknete nova znanja iz oblasti estetike lica, kontakt za sve informacije o Akademiji i obukama koje postoje možete pronaći na sledećem linku