Poput kože, i naša kosa trpi različite promene poput farbanja, feniranja, stilizovanja različitim preparatima i slično, zbog kojih se vremenom oštećuje i gubi prirodnu lepotu i sjaj, jer njen prirodni keratin nestaje pod ovim faktorima. Ovakva kosa se lomi i brže puca, teško je ukrotljiva i zato su joj potrebni posebna nega i oporavak. O načinima regeneracije kose razgovarali smo sa Silvijom Winterfeldt, vlasnicom beauty i antiaging centra Beauty Boom (www.salonlepote.rs) koja radi i u Beču, Ženevi i Dubaiju.

 

Keratin


- On ne samo da kosi daje volumen i štiti je od raznoraznih spoljnih efekata već joj daje i volumen i sjaj. Brazilski keratin za kosu pomaže oštećenoj dlaci da se oporavi i vraća joj prirodan izgled, a ujedno predstavlja najnapredniji, najefikasniji i najbrži način da imate negovanu kosu. Uz pomoć ovog tretmana, keratinski nanomolekuli prodiru u oštećenu dlaku zamenjujući njen prirodni keratin koji se izgubio prethodnim tretiranjima poput farbanja, feniranja i sličnih procesa. Brazilsko ispravljanje kose prepar-atom kremaste strukture momentalno daje kosi visok sjaj i regeneriše je, budući da ovakav keratin za kosu prodire duboko u ispucalu i oštećenu dlaku, te kosa postaje ravna i glatka istog časa – priča naša sagovornica.

 

Botoks kose

 

Savršen i brz tretman za veoma oštećenu kosu, jer je postupak nalik upotrebi različitih maski ili balzama za kosu, a dužina trajanja tretmana je nešto više od sat vremena.


- Botoks duboko prodire u dlaku, čime je čini ravnijom, sjajnijom i punijom, sprečavajući njeno kidanje, a rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana. U kosi ostaje 2-3 pranja, a zatim je potrebno ponavljanje tretmana. Tretman je ovakvo ime dobio iz razloga što utiče na ispravljanje kose popunjava-jući oštećena mesta i sprečavajući pucanje i uvijanje kose. Botoks kose može da se radi na svim tipovima kose, a jednako efikasno deluje i na ravnu i na kovrdžavu kosu dajući joj sjajan volumen. Za potpuni oporavak kose preporučljivo je ponavljanje tretmana na tri meseca.

 

Olaplex


- Reč je o inovativnom hemijskom preparatu kojim postižete obnavljanje i regeneraciju oštećene, ispu-cale kose prilikom kolorizacije, uz dugotrajni efekat. Ovaj preparat ne sadrži silikon, ulja, sulfate, alde-hide niti druge štetne sastojke, a zaslužan je za vezivanje popucalih veza u kosi za vreme i nakon olapeks tretmana. Uz to, olapleks tretman će vašu kosu učiniti snažnijom, sjajnijom i s volumenom većim nego ikad pre, tvrdi Silvija.

 

Mezoterapija kose


Ovaj brz i veoma efikasan tretman namenjen je svima koji žele da spreče dalji gubitak kose i podstaknu rast nove. Istovremeno, ovaj tretman mogu da izaberu i svi koji žele da poboljšaju kvalitet postojeće kose.


- Za dobijanje željenog efekta potrebno je uraditi od četiri do šest tretmana, što zavisi od svake osobe pojedinačno, regije koja se tretira kao i obima proređenosti kose. Mogu se raditi određeni delovi kose, teme ili zalisci, ali i veća površina, objašnjava Silvija.

 

Za više informacija o tretmanima koje radimo u našem salonu, kliknite ovde.

Povezane blog vesti