Odmor za glavu i telo – relaks masaža

Reč masaža potiče od arapske reči „massa“ što u prevodu znači dodir, koji je zapravo i osnova svake masaže i koji daje sigurnost, toplinu, zadovoljstvo i vraća životnu energiju. Jedino pomoću masaže podstičemo psiho-fizičku relaksaciju.Njome se izazivaju nadražaji receptora na koži i u potkožnom tkivu, a utiče se i na aktiviranje celog organizma.

 

Vrste masaže


Masaža blagotvorno deluje na duh i telo, povećava elastičnost i podstiče regeneraciju kože, poboljšava i ubrzava cirkulaciju i opušta mišiće. Ima pozitivno dejstvo na organe za varenje, ubrzava metabolizam, poboljšava izbacivanje štetnih materija, smanjuje bol i napetost u mišićima i ligamentima, pozitivno deluje na unutrašnje organe.


Iako se masažom ne mogu rešiti svi problemi, niti izlečiti sve bolesti, može da doprinese poboljšanju stanja organizma. Predstavlja jedan od drevnih načina lečenja.


Naš salon za masažu nudi različite vrste ove usluge:

 

  • Masaža limfnom drenažom
  • Relaks masaza
  • Sportska masaža
  • Fizikalna terapija
  • Kinesio taping.

 

Više o svim ovim vrstama možete pročitati na ovom linku.

 

Relaks masaza


Antistres ili relaks masaza je namenjena svima se malo kreću, dugo sede ili stoje. Zahvaljujući ovoj masaži cirkulacija krvi i limfe će biti poboljšani. Ovo će izazvati bolji dotok kiseonika, pa će štetne materije iz organizma biti brže odstranjene.


Pod ovom vrstom masaže se uglavnom podrazumeva masaza celog tela. Izvodi se često uz korišćenje mirisnih ulja. Ona dodatno podstiču čula čime će se vaše telo i duh dodatno opustiti. Relaks masaza je zapravo opuštajuća masaža.


Kada se radi masaza celog tela, telo se tretira od nožnih prstiju do temena glave i njeno trajanje je oko dva sata. Osim ove vrste, relaks masaza može biti i parcijalna, kada se tretiraju pojedini delovi tela. Možete da izaberete koju regiju ćete tretirati, a to mogu biti stopala, noge, ruke, leđa, vrat ili lice.

 

Koji su efekti masaže?


Prijatna masaža koju obavlja stručni terapeut ima brojna pozitivna dejstva:

 

  • Opušta mišiće
  • Dovodi organizam u prirodni balans
  • Oslobađa vas bolova u mišićima i zglobovima
  • Povećava gipkost kože i tela
  • Poboljšava tonus mišića i
  • Povećava imunitet organizma
  • Izaziva pozitivno raspoloženje i smirenost

 

Cilj relaks masaže je nega kako bi se podiglo opšte zdravstveno stanje. Ukoliko osećate premor ili napetost u mišićima, relaks masaza će vam pomoći u otklanjanju ovih tegoba.


Tempo današnjeg načina života povećava hormon stresa u organizmu. Nesanica, glavobolja, problemi sa organima za varenje su pokazatelji da je povećan nivo upravo ovog hormona. Da biste se oslobodili svih ovih simptoma i oslobodili organizam stresa, poklonite sebi bar jednu relaks masažu.

 

Masaza u Beogradu


Ukoliko osećate umor i stres, ono što vam je potrebno je masaza. U Beogradu možete naći veliki broj salona. Prilikom izbora vodite računa o stručnosti terapeuta, jer od njega u mnogome zavisi celokupan utisak. Relaks masaza celog tela je najbolja za prvi put. Stručni terapeut će vam skrenuti pažnju nakon tretmana ukoliko je tokom tretmana primetio da je neki deo potrebno dodatno tretirati.


Naš salon za masažu koristi najbolje preparate, koji će doprineti još boljem efektu i celokupnom utisku. Ova opuštajuća masaža će vas rešiti nagomilanog stresa, uticaće na relaksaciju vaših mišića, ali i na raspoloženje. Najbolja masaza u Beogradu koju izvode najstručniji terapeuti se nalazi na adresi Cvijićeva 41. Prepustite se stručnim rukama terapeuta da bi vaša opuštajuća masaža imala najbolji efekat. Za zakazivanje termina i više informacija kontaktirajte nas