Profesionalna nega kose

Iako na prvi pogled nega kose ne predstavlja veliki izazov setite se samo svih onih posebnih prilika gde ste otišle loše raspoložene jer niste mogle da se „izborite“ sa kosom. Ili jednog običnog dana kada niste imale razloga za neraspoloženje, dok niste provele par sati pred ogledalom ne uspevajući da ukrotite neposlušnu kosu.


Koliko god izučavali pravilnu upotrebu, nekada preparati za kosu ne daju željene efekte. Da bi nega kose bila pravilna, neophodno je prvo odrediti koji je tip Vaše kose. Postoje tri tipa kose: normalni, suvi i masni – a razlikuju se od lučenja masti kože glave.

 

Prirodna nega kose


Dlaka suve kose je krhka i lomljiva, a koža glave je često praćena pojavom peruti. Puter je jedini sastojak koji vam je neophodan i maska za kosu je spremna. Zahvaljujući ovom sastojku Vaša kosa će izgledati jače, zdravije i sjajnije. Neophodno je da puter nanesete na celoj dužini kose, ostavite da odstoji najmanje pola sata, a potom kosu operete.


Osim putera, prirodna maska za kosu je i maslinovo ulje, koje predstavlja jedan od najboljih sastojaka za hidrataciju kose. Toplo ulje stavite na kosu, pa je nakon 45 minuta operite.


Masna kosa je dosta deblja i elastičnija od normalne, pa zahteva posebnu negu. Ima masni sjaj i obično se lepi u pramenove. Za ovaj tip, soda bikarbona je odlična maska za kosu jer sakuplja višak masnoće sa kose. Nakon što je utrljate, ostavite da deluje 20 minuta, pa isperite. Postupak možete ponavljati 3 puta nedeljno.


Za normalnu, ali i za sve tipove kose maska za kosu koju možete koristiti je od žumanca. Nanesite ga na vlažnu kosu i teme, ostavite 15 minuta pa isperite toplom vodom.

 

Koji su dobri vitamini za kosu?


Ukoliko se nalazite u periodu pojačanog stresa, osećate se iscrpljeno ili se loše hranite, ono što je potrebno za negu su vitamini za kosu. Njihovim unosom ćete obezbediti normalan rast dlake i omogući ćete joj vitalnost i sjaj.

 

Kako vitamini za kosu pomažu?

 

  • Vitamin A – ima važnu ulogu u produkciji sebuma koji će sprečiti suvoću i opadanje kose.
  • Kompleks B vitamina – posledica nedostajanja vitamina B7 jeste krta i lomljiva kosa. Upotrebom vitamina B3 kosa će biti zdrva, mekana, elastična i sjajna, dok vitamin B5 pomaže telu prilikom stvaranja proteina, među kojima je i keratin, koji je zapravo gradivni element kose. 


Nedostatak keratina možete nadoknaditi i brazilskim ispravljanjem kose, jer brazilski keratin za kosu pomaže oštećenoj dlaci da se oporavi i vraća joj prirodan izgled. Ovaj tretman predstavlja najbrži i najefikasniji način da imate negovanu kosu.

 

  • C vitamini za kosu – C vitamin je najbolji u borbi protiv slobodnih radikala, koji čine kosu lomljivom, beživotnom i suvom.
  • Vitamin D – odgovoran za rast kose, ali i za zdravu i sjajnu kosu
  • Vitamin E – poboljšava cirkulaciju i protok kiseonika i na taj način stimuliše rast kose. 

 

Međutim preparati za kosu ne mogu zameniti odlazak kod frizera, stručnu negu i održavanje kose. U našem salonu se koriste profesionalni i najbolji preparati za kosu, kako bismo Vašoj kosi obezbedili najbolji tretman. Prilikom brazilskog ispravljanja kose koristimo TrueKeratin proizvode. Oni su proizvod firme koja je svetski lider u proizvodnji preparata za negu kose.


Usluge koje pruža naš frizerski salon su:
 

  • Brazilsko ispravljanje kose
  • Muško/ženski frizer
  • Nadogradnja kose
  • Olaplex tretman
  • Botox kose

 

Za regeneraciju i obnavljanje oštećene i ispucale kose prilikom kolorizacije kose preporučujemo Olaplex tretman. S ovim tretmanom Vaša kosa će biti snažnija i sjajnija i imaće veći volumen nego ikad pre.


Za jako oštećenu kosu botox je savršen i brz tretman. Botox dubinski prodire u dlaku čineći je ravnijom, sjajnijom i punijom. Strutktura vlasi kose postaje kvalitetnija i zdravija. Ovaj tretman utiče na ispravljanje kose, popunjavajući oštećena mesta i sprečava pucanje i uvijanje.


Više o svim tretmanima našeg frizerskog salona možete naći ovde.

Povezane blog vesti