Kako se brzo i efikasno osloboditi celulita

Da li je i za vas celulit noćna mora? Sve što vidite kad stanete pred ogledalo su neravnine i rupice na butinama, stomaku i zadnjici? Niko ne želi da vidi takav odraz sebe u ogledalu. Ako ste jedna od onih koja traži načine da se oslobodi celulita došli ste na pravo mesto. Pokazaćemo vam kako da kažete zbogom celulitu.

 

Šta je celulit i zašto ga žene imaju?


Celulit je stanje u kojem koža postaje neravna zbog nakupljanja masnih ćelija, proteina i toksina koji nisu eleminisani iz tela. To je problem koji može da uključi bilo koga, muškarce, žene, decu. Ipak, procenjuje se da ima više od 85 posto žena koje pate od celulita.


Proces nastanka celulita je u osnovi hormonski zavisan i zato su žene više pogođene ovim problemom. Glavni krivac za stvaranje celulita je ženski hormon estrogen koji pomaže sakupljanju masnog tkiva. Posebno osetljivi životni periodi svake žene su pubertet, trudnoća i menopauza kada dolazi do značajnih promena u proizvodnji estrogena.

 

Koji su još faktori nastanka celulita?


Stvaranje celulita mogu da izazovu loša ishrana, hormonske promene, starost, genetska predispozicija. Zajednički imenitelj za sve ove faktore je nakupljanje toksina u telu. Ostali faktori nastanka celulita uključuju konzumiranje cigareta, gojaznost, fizička neaktivnost, nedovoljno konzumiranje vode i stres.


Celulit nije isključivo povezan samo sa gojaznošću jer njega mogu da imaju i osobe koje su mršave. Ključ za uklanjanje celulita je izbacivanje toksina iz tela i sprečavanje njegovog daljeg nagomilavanja.

 

Brzi i efikasni anticelulit tretmani


Postoje mnogi anticelulit tretmani za eliminaciju celulita počevši od anticelulit masaža sve do onih manje ili više invazivnih tehnika. Svi tretmani obećavaju glatku i toniraniu kožu. Ali šta su svi ti tretmani i kako su efikasni u borbi protiv celulita? Mi vam predstavljamo tehnike najbolje za celulit, a to su: anticelulit masaža, mezoterapija, mezoporacija i kativacija.


Anticelulit masaža


Postoje razne tehnike anticelulit masaže: one koje rade na gornjem sloju aktiviranjem limfnog sistema i one koje stimulišu vezivno tkivo. Ove prve se rade blagim pritiscima zato što je limfa osetljiva, a druge kojima se stimuliše vezivno tkivo se rade energičnijim pokretima ruku masera. Osnovni postupak anticelulit masaža uključuje poboljšanje limfne drenaže i podsticanje protoka krvi. Anticelulit masaža pomaže odvodu viška tečnosti, eliminaciju masnih naslaga i vrši detoksikaciju organizma.

 

Mezoterapija


Mezoterapija je anticelulit tretman kojim se u srednji sloj kože(mezoderm) direktno ubacuje odgovarajući koktel. Koktel protiv celulita koji se ubrizgava u kožu je sastavljen od kombinacije više supstanci i aplikuje se pomoću tankih iglica. Preporučuje se da se mezoterapija radi jednom nedeljno, a za dugoročne rezultate potrebno je uraditi seriju od 6 do 10 tretmana.

 

Mezoporacija ili mezoterapija bez iglica


Mezoterapija bez iglica je savremeni, neinvazivni anticelulit tretman kojim se u duboke slojeve kože i potkožno tkivo ubacuju aktivne supstance postupkom mezoporacije. Ovaj tretman ne koristi iglice i zasniva se na elektroporaciji i elektroosmozi čime se omogućava dopremanje hranljivih materija duboko u kožu, pojačava se cirkulacija, vrši se detoksikacija i podstiče limfna drenaža. Mezoporacija je neinvazivan i bezbolan anticelulit tretman kod kojeg ne dolazi do podliva, modrica ili otoka.

 

Kavitacija


Efektivan anticelulit tretman je kavitacija koja je prilično invazivna metoda. Pomoću kativacije se koristi niska frekvencija ultrazvuka za uništenje masnih ćelija. Ultrazvučni talasi prodiru duboko u tkiva i utiču na masne ćelije dermisa. Iz tog razloga posle kativacije se preporučuje unošenje dosta tečnosti jer se na taj način pomaže organizmu da eleminiše masti koje su tretirane ultrazvukom. S obzirom na dubinu tretmana, kativacija se ne preporučuje onima koji imaju problem sa jetrom, štitnom žlezdom, bolestima srca, poremećajem urinarnog trakta i trombozom.


Svi anticelulit tretmani su profesionalni, ali trebalo bi imati na umu da ne postoji magija ili mašina za uklanjanje celulita. Mnogo zavisi od nas. Pored primene bilo kog od navedenih anticelulit tretmana uvek je potrebno posvetiti se zdravom načinu života koji se sastoji od zdrave i pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti. Na taj način će rezultati biti dugotrajni.

Povezane blog vesti