Efikasno rešenje za celulit

Celulit predstavlja stanje kože kod koga dolazi do nagomilavanja i prodiranja masnog tkiva u površinski sloj kože, tako da se na površini vide naslage i nabori koji narušavaju estetiku kože. Problem celulita se pogoršava i zadržavanjem vode, pa tako poršinski slojevi dobijaju puno uduljenja i nabora. Bilo da dame imaju normalnu težinu ili muče muku sa viškom kilograma, celulit na butinama je dosta uobičajena pojava i čest uzrok ženskih nesigurnosti.


Najčešće se pojavljuje celulit na butinama, ali i na zadnjici, zatim stomaku ili bokovima, u težim slučajevima i na listovima ili pak nadlakticama. Otklanjanje ovog problema je ponekad dugotrajno i jako mukotrpno sve dok se ne pronađe ono rešenje koje je najbolje, za celulit se često kaže da je jedan od najčeščih ženskih problema sa kožom.

 

Mezoterapija – celulit kao rukom odnešen

 

Celulit na butinama i ostalim delovima tela se može otkloniti na više različitih načina. To su masaže, mezoterapija, kavitacija, različite kreme i preparati. Naravno, pravilna ishrana bogata povrćem i voćem, te vežbanje su proverene metode koje mogu pojačati i potpomoći rezultate ovih tretmana. Pored raznih vrsta masaža, najsavremenije metode koje su se pokazale najbolje za celulit su mezoteracija i kavitacija.


Mezoterapija celulit otklanja u relativno kratkom roku, i pokazala se veoma uspešnom u rešavanju ovog problema. Mezoterapija je posebna metoda kojom se u kožu posebnim iglicama ubrizgavaju posebne supstance koje tope masnoće, poboljšavau cirkulaciju i olakšavaju izbacivanje viška masnoća i tečnosti iz delova kože zahvaćenih celulitom.

 

Mezoterapija celulit može u velikoj meri da smanji već posle nekoliko tretmana, a za potpunu eliminaciju neophodno je od 8 do 10 tretmana.

 

Kavitacija – iskustva u borbi sa celulitom

 

Pored gore nabrojanih metoda za smanjenje ceulita od nedavno se u svetu i kod nas koristi i kavitacija – iskustva klijentkinja posle ove metode pokazuju da celulit u začajnoj meri nestaje. Kavitacija je neinvazivna, potpuno bezbedna i bezbolna metoda redukovanja i uklanjanja celulita i masnih naslaga uz pomoć niskofrekventnih ultrazvućnih talasa. Ovi talasi razbijaju membrane masnih ćelija, tako da se masti oslobađaju u međućelijski prostor odakle se eliminišu putem limfnog sistema, jetre i bubrega i izbacuju iz organizma. Kada je u pitanju kavitacija, iskustva korisnica govore da daje rezultate veoma brzo. Već posle jednog do dva tretmana u obimu se gubi od 1 do 3 cm, a celulit na butinama i drugim regijama postaje značajno manje vidljiv. Takođe, smanjuju se masne naslage uopšte, a telo postaje zategnutije i vitkije. Naravno, jedan tretman nije dovoljan, da bi došlo do eliminacije celulita u potpunosti neophodno je da se tretman ponovi i do 5 ili 6 puta, nekada i više.


Da bi tretman kavitacije dao što bolje rezultate neophodno je pridržavati se određenih pravila. To se odnosi odsustvo konzumacije hrane dva sata pre i sat vremena posle tretmana, uzimanje minimun dva litra tečnosti i izbegavanje kofeinskih i alkoholnih napitaka. Uz sve ovo, adekvatna fizička aktivnost, pravilna ishrana uz puno povrća i voća olakšavaju i potpomažu eliminisanje potkožnog masnog tkiva.


Bez obzira za koju metodu se odlučite, da li je to masaža, kavitacija ili mezoterapija, celulit je uporan problem koji se može rešiti samo – upornošću. Zato svako od ovih rešenja može da bude dobro, ali naravno ukoliko se dosledno primenjuje i vodi računa o savetima specijalista. Zato je naša preporuka da svratite u naš salon da se konsultujete sa profesionalnim i stručnim osobljem koje rešenje je najbolje, za celulit i njegovu eliminaciju, aoni će se potruditi da vam daju preporuku za najefikasniji tretman u zavisnosti od vaših navika, površine zahvaćene celulitom, te karakteristika vaše kože i metabolizma.

Povezane blog vesti