Obrve o kakvim sanjate – japansko iscrtavanje obrva za najprirodniji izgled

Naše telo nije simetrično, iako se to na jednima vidi više, na drugima manje. Obično se na licu mogu primetiti određene razlike, pa je tako nekima na primer jedna obrva drugačija od druge. Iako se većina muškaraca ne poterećuje mnogo tim stvarima, žene su uglavnom te koje će zbog različitih nedostataka pohrliti određenim korekcijama.

 

Ukoliko niste zadovoljne prirodnim izgledom svojih obrva, jedna od tehnika za njihov najprirodniji izgled je japanska metoda za popunjavanje obrva! Dame koje su već saznale za ovaj trend imaju različita iskustva sa japanskim iscrtavanjem obrva. Dok jedne kritikuju ovu metodu,druge se kunu da ništa prirodnije i lepše nisu mogle da urade za svoj izgled. O čemu je konkretno reč kada je japansko iscrtavanje obrva i održavanje u pitanju?

 

Prirodan izgled microblading obrva

 

Iscrtavanje microblading obrva ili eyebrow embroidery nazivi su za kozmetički tretman kojim se dobija efekat prirodnih obrva uz pomoć iscrtavanja dlačica mikroiglicama ili sitnim nožićima. Osim što imaju zaštitnu funkciju za oko, obrve čine prirodan ukras na licu. Mnoge poznate zvezde već su isprobale popunjavanje obrva na ovaj način i njihova iskustva sa japanskim iscrtavanjem obrva su fantastična. Uz pomoć ovakve trajne šminke i microblading obrva one su postigle efekat prirodnog izgleda i dostigle to da njihove obrve uvek izgledaju fantastično i savršeno! Pa, zašto i vi ne biste bile zadovoljne izgledom svojih obrva, bez imalo muke, uz pomoć bezbolne metode?


Negativna iskustva sa japanskim iscrtavanjem obrva imaju samo one osobe koje verovatno nisu imale tu sreću da naiđu na pravog stručnjaka i zato je pre svega potrebno da se dobro raspitate o kozmetičkom salonu i profesionalnosti njegovih radnika.


Microblading obrva je postupak kojim se uz pomoć mikroiglica iscrtavaju obrve bojom koja najviše podseća na prirodnu boju vaših obrva, u pravcu prirodnog rasta vaših dlačica. Boja se unosi malo ispod kože, čime se vezuje za epiderm i na ovaj način se simulira sasvim prirodan izgled iscrtanih obrva, a postupak je skoro bezbolan.

 

Japansko iscrtavanje obrva – održavanje i korekcija obrva


Žene nezadovoljne izgledom svojih obrva uglavnom ih čupaju, a u neznanju ili preterivanju dolaze do toga da izgube prirodan izgled i gustinu, pa su kasnije prinuđene da olovkom crtaju obrve ili na neki drugi način poboljšaju njihov izgled. Korekcija obrva uglavnom se radi ako su vaše obrve slabe i retke, različitog ili nepravilnog oblika.


Postupak kojim se radi japansko iscrtavanje obrva, održavanje i korekcija obrva su polutrajni, pa ćete svakih nekoliko meseci morati odlaziti kod kozmetičara. Sam postupak iscrtavanja microblading obrva je kratak, ali za celukupan tretman potrebno je da izdvojite oko jedan sat, od kojih najviše vremena odlazi na merenje i pripremu za japansko iscrtavanje obrva, što na kraju ipak daje dugotrajnije rezultate. Popunjavanje obrva ovom metodom obezbeđuje da se one ne mogu izbrisati, a oblik i boja su potpuno prilagođene obliku vašeg lica. Prvenstveno se olovkom nacrta probna forma, a kada ste zadovoljne oblikom - započinje postupak iscrtavanja i popunjavanje obrva odabranom bojom!


Dlačice se crtaju jedna po jedna za efekat najprirodnijeg izgleda, a korekcija obrva radi se nakon tri nedelje, odnosno nekad i ranije u zavisnosti od tipa kože klijenta. Rana korekcija obrva je potrebna da bi se uvidelo da li još negde treba dodati dlačicu ili eventualno pojačati boju, a zatim je redovna korekcija obrva potrebna na otprilike pola godine.


Za japansko iscrtavanje obrva tj. održavanje bitna je i posttretmanska nega kremom, koju zajedno sa uputstvom dobijate od kozmetičara. Takođe, važno je nedelju dana izbegavati sunčanje, solarijum, puder i šminku preko obrva, kao i saunu, bazen i agresivne tretmane lica.


Budući da svaka osoba imaju drugačiji tip kože, oblik lica, kao i karakter, na kozmetičaru je da sve to proceni i uskladi u savršen prirodan oblik vaših novih obrva. Ovo može da utiče na vaša iskustva sa japanskim iscrtavanjem obrva! Jedno je sigurno - iskusni i profesionalni kozmetičari i saloni lepote svakoj osobi pristupaju individualno, a klijenti dobijaju jedinstvene, unikatne obrve koje u potpunosti pristaju samo njima!

Povezane blog vesti