Vlasnica salona Beauty Boom, Silvija Winterfeldt, odgovorila je na sve češća pitanja koja se postavljaju vezano za mikroblejding odnosno iscrtavanje obrva japanskom metodom. Šta je to mikroblejding, kako izgleda, zašto se radi, i još mnogo toga vezano za ovu sve popularniju metodu iscrtavanja obrva pročitajte u nastavku.

 

Kako biste opisali iscrtavanje obrva japanskom metodom?


Mikroblejding nam omogućava da se približimo savršenstvu odnosno dobijemo savršene obrve kakvim težimo. Koji su faktori u tom procesu najbitniji? Najbitnije je birati prirodan oblik za svako lice posebno što se radi prema obliku oka, jagodica i anatomiji lica. Sledeći korak je biranje boje. Posle oblika, potrebno je izabrati prirodnu boju što sličniju boji dlačica. Sinergija dlačica na obrvi i novih, dobijenih mikroblejdingom je ono što daje završnom obliku obrve prirodan izgled. Kada se ovi koraci isprate kako treba, velika je šansa da dobijemo prirodne i savršene obrve kakve želimo.

 

Kako razlikovati dobar i loš rad kada je u pitanju iscrtavanje obrva japanskom metodom?


U svojoj skoro pa dvadesetogodišnjoj karijeri, susretala sam se sa različito iscrtanim obrvama, i time i različitim greškama koje se na tim obrvama više ili manje primećuju. U nekim slučajevima, kada su greške manje, kada su obrve bleđe i nisu totalno asimetrične, moguće je popraviti izgled i oblik iscrtavanjem obrva japanskom metodom. Međutim, ima slučajeva, koji su češći, kada su greške takve da je iscrtane obrve neophodno prvo skinuti laserom. Kako funckioniše skidanje loše iscrtanih obrva laserom? Za 3 prelaza laserom, stare i loše iscrtane obrve postaju sve svetlije i svetlije i pigment se izvlači laserom. Nakon toga se rade nove obrve, mikroblejding tehnikom.

 

Zašto devojke rade mikroblejding obrva?


Najveći problem kod današnjih devojaka je prečupavanje obrva, odnosno često menjanje oblika čime se uništava folikul dlačica i one na određenim mestima prestaju da rastu. Takođe, dešava se da mnoge devojke nemaju željeni oblik ili gustinu svojih obrva te stoga potežu za crtanjem raznim olovkama i senkama. To su najčešći razlozi. Ima razloga kao što su i ožiljci od pada, i alopecija, nažalost. Ima raznoraznih razloga što se devojke i žene svih doba javljaju i žele da urade iscrtavanje obrva japanskom metodom.

 

Koje su prednosti iscrtavanja obrva japanskom metodom?


Novi, simetričan i lep oblik obrva koji devojke odnosno žene dobijaju. U zavisnosti od mogućnosti, uvek se trudimo da obrve izgledaju potpuno prirodno, da se ne vidi na prvi pogled da su iscrtane. To je imperativ. Takođe, jedna od glavnih prednosti je što obrve više ne moraju da se crtaju te devojke ne moraju da misle da li će ih obrisati, da li će se oznojiti, na treningu slučajno skinuti obrvu i sl. Imperativ je da svaka žena bude još lepša, sa obrvama prirodnog izgleda koje pristaju njenom licu.


Važna činjenica je da su tehnike i alati u mikroblejdingu uznapredovali, te je proces značajno olakšan. Kao jedan od primera je kompas za iscrtavanje obrva, za prenos istih vrednosti sa jedne strane na drugu, kako bi obrve bile simetrične. Takođe, boje su kvalitetnije, sam blejd je napredovao.

 

Koliko traje iscrtavanje obrva japanskom metodom i šta posle nje?


Od samog početka biranja odnosno crtanja i traženja oblika obrva na klijentu, do samog završetka procedure crtanja poslednje dlačice je potrebno oko sat i po vremena.


Nakon 2-3 nedelje, neophodno je doći na korekciju. Tada se kontrolišu sve dlačice, od prve do poslednje iscrtane i ukoliko je potrebno iscrtavaju se dodatne. U međuvremenu, klijent je nosio te dlačice 3 nedelje, zagledao svakodnevno svoje obrve te je moguće da ima posebnih želja, da doda, povisi, spusti ili potamni svoje obrve, što se u tom dolasku radi nakon čega su obrve gotove.

 

Kako izabrati gde i ko da vam radi mikroblejding obrva?


Bitno je da osetite energiju i poverenje onog koji radi mikroblejding. Gde god da odete, u bilo koji salon, na velikom broju mesta ćete pronaći ponudu obrva npr. Ako ne osetite tu iskustvo na prvom mestu i poverenje sa druge strane, ne usuđujte se na tom mestu da radite. Uvek birajte iskustvo.

 

Zbog čega doći u salon Beauty Boom?


Moje 19-godišnje iskustvo mi daje za pravo da se pohvalim hiljadama zadovoljnih klijenata, i u Evropi i u Srbiji. Takođe, iskustvo mi je omogućilo znanje kojim sam dobila slobodu da predložim i oblik i boju, i budem sigurna da će klijent biti apsolutno zadovoljan i srećan na kraju.

 

Koliko je bitan „pogled ispod obrva“?


Sam oblik obrva očima daje nešto. Ja obrvu zovem „bitno nebitna stvar“. Kad pogledate – obrva kao obrva, zvuči nebitno. Ali ona našem licu daje izraz, pogled, drugi vizuelni doživljaj – odaje negovanu ženu, koja misli i vodi računa o sebi.

 

 

Pogledajte video gde Silvija Winterfeldt odgovara na najčešća pitanja vezano za iscrtavanje obrva japanskom metodom:

 

Povezane blog vesti