Savršene obrve bez muke

Permanent obrva pripada vrsti trajnog makeup-a, koji služi da se istaknu lepota i oblik priirodnih crta lica – i koriguju nedostaci obrva. Postoji više različitih metoda iscrtavanja obrva, japanske obrve, microblading obrva a njihova karakteristika jeste da su ovo u potpuno neinvazivne metode, kojim se postižu izuzetni rezultati u korigovanju i naglašavanju izgleda vaših obrva i lica uopšte.

 

Iscrtavanje obrva – osnovni pojmovi


Obrve su oduvek na licu predstavljale značajan aspekt lepote. Kroz istoriju sa menjanjem standarda lepote menjale su se i poželjni oblici i izgled obrva. Još u starom Egiptu cenile su se tamne i guste obrve, a u poslednje vreme ovakav stil je ponovo postao trend. Trenutno su popularne obrve koje izgledaju što je moguće više prirodno, guste teksture i bogate gustine. Za one dame koje ne mogu da se pohvale prirodnim obrvama ovakvih karakteristika postoji magično rešenje – iscrtavanje obrva.


Iscrtavanje obrva, trajna šminka obrva ili permanent obrva je savremena metoda postizanja željenog volumena i oblika obrva uz očuvanje prirodnog izgleda i utiska prirodnih obrva.

 

Japanske obrve – nova tehnika postizanja prirodnog izgleda


Poseban metod postizanja prirodnog izgleda obrva jeste i japansko iscrtavanje obrva. Ova metoda je je delimično trajno rešenje, nešto kraćeg veka trajanja od drugih tehnika. Rezultat koji se postiže je takav da japanske obrve ostavljaju utisak potpune prirodnosti, toliko da se ne može napraviti razlika između iscrtane i prirodne obrve. To se postiže preciznim iscrtavanjem svake dlačice pojedinačno tamo gde ona nedostaje, a variranjem debljine i boje linije dobija se prirodan izgled dlaka jer su one različite debljine.


Pre nego što se obrve iscrtaju uradi se probna verzija budućeg oblika obrva koja se usklađuje sa oblikom lica i bojom kose i tena, kada se kljentkinja složi sa predloženom idejom pristupa se iscrtavanju obrva.

 

Microblading obrva


Ova tehnika je slična japanskoj metodi iscrtavanja, s tim što kod ove tehnike dlačice kojim se crtaju obrve budu još tanje jer su nožići kojim se one iscrtavaju obrva još tanji. Microblading obrva kao tehnika kojom se radi iscrtavanje obrva dosta pažnje pridaje i položaju dlačica u obrvi a to se postiže uz pomoć specijalnih nožića koji imitiraju oblik i položaj prirodne obrve. Bilo da se odlućite za japansko iscrtavanje ili microblading obrva bitno je da znate da se i jednom i drugom metodom mogu veoma uspešno postići prirodni rezultati. Obe metode su u potpunosti bezbolne i bezbedne po zdravlje, a pigmenti koji se koriste u našem salonu visoko kvalitetni i neškodljivi po zdravlje.


Trajnost ovako urađenih obrva veoma varira, zavisi od tipa kože, jačine pigmenta, i nege vaše kože.


Nekoliko dana posle iscrtavanja, najčešće posle 7 dana radi se korekcija, na kojoj se pojačava boja i/ili gustina obrva ukoliko klijentinja to želi. Posle toga, radi osveženja boje i kontura obrva korekcija se radi na svakih 10 -12 meseci (za masnu kožu) ili 16-18 meseci za normalni i suv tip kože. Na kraju, bitno je naglasiti da permanent obrva, ukoliko se radi stručno i profesionlano može da bude trajno rešenje i pojača i naglasi estetski momenat svakog lica. Naša preporuka je da potražite salon u kome radi stručno osoblje koje vam može pružiti najbolje savete i uslugu iscrtavanja ili korekcije već iscrtanih obrva, ali i usluge nadogradnje obrva ili trajne šminke kako bi ste upotpunili svoj izgled i istakli prirodne karakteristike vašeg lica.

Povezane blog vesti